Νότια Κορέα: Νεαρό ζευγάρι βανδάλισε άθελά του πίνακα μεγάλης αξίας

Νότια Κορέα: Νεαρό ζευγάρι βανδάλισε άθελά του πίνακα μεγάλης αξίας

Ο πίνακας φιλοτεχνήθηκε από τον JonOne (Τζον Άντριου Περέλο) μπροστά στο κοινό της Σεούλ το 2016

vandalise

Ζευγάρι, ηλικίας 20 ετών, που επισκέφτηκε γκαλερί στο εμπορικό  κέντρο της Σεούλ στη Νότια Κορέα, βανδάλισε «κατά λάθος» τον πίνακα με τίτλο «Untitled», αξίας 440.000 δολαρίων.





Μπροστά στον πίνακα του street artist JonOne, υπήρχαν τοποθετημένα τα χρώματα και τα πινέλα, που χρησιμοποίησε ο καλλιτέχνης ως μέρος του έργου, προκειμένου ο επισκέπτης να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα από όλη τη διαδικασία δημιουργίας του πίνακα. Το ζευγάρι παρεξήγησε τα εργαλεία, που βρίσκονταν εκεί και θεώρησε ότι επρόκειτο για διαδραστική έκθεση.

artwork
Κλείσιμο

Η κάμερα κλειστού κυκλώματος κατέγραψε το ζευγάρι να αναλαμβάνει δράση και να βάζει τη δική του πινελιά στον πίνακα. Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησαν ένα κουτί με πράσινη μπογιά και ξεκίνησαν να ζωγραφίζουν τον καμβά.

Αργότερα, αφού η αστυνομία εξέτασε τα πλάνα, συνέλαβε το ζευγάρι την ώρα που έφευγε από την γκαλερί. Τελικά, σύμφωνα με δήλωση του διευθύνοντος σύμβουλου της εταιρείας Contents Creator of Culture Κανγκ Γουκ, αφέθηκαν και οι δύο ελεύθεροι, χωρίς να τούς απαγγελθούν κατηγορίες. 

606b0874270000b636c851c2


«Νόμιζαν από λάθος εκτίμηση ότι η έκθεση ήταν διαδραστική και μπορούσαν να συμμετέχουν κι εκείνοι στη δημιουργική διαδικασία. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τον ζωγράφο του πίνακα προκειμένου να αποφασίσουμε αν θα αποκαταστήσουμε την ζημιά», δήλωσε ο Κανγκ Γουκ.

jonone


Μετά το περιστατικό, τοποθετήθηκε μπροστά από το έργο τέχνης ένα κάγκελο με την επιγραφή  «Μην Αγγίζετε». Ο δημιουργός του πίνακα ανέφερε πως δεν επιθυμεί να τοποθετηθεί σχετικά με το συμβάν. 

vandalise

Ειδήσεις σήμερα: 

To Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξειδικεύει τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για τους S-400

ΗΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε 13χρονο στο Σικάγο κατά τη διάρκεια καταδίωξης

Γιατί ο Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα τη Λιβύη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης