Οι παχουλές γυναίκες του Xu Hongfei στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Οι παχουλές γυναίκες του Xu Hongfei στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Από σήμερα 15 γλυπτά του καλλιτέχνη θα κοσμούν τόσο το λιμάνι, όσο και τον χώρο γύρω από το Βασιλικό Θέατρο

xu
Σε μια εκδήλωση γεμάτη μουσική και χορό πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα τα εγκαίνια της υπαίθριας έκθεσης του Κινέζου καλλιτέχνη, Xu Hongfei στη Θεσσαλονίκη.

Από σήμερα 15 γλυπτά του καλλιτέχνη θα κοσμούν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλά και τον χώρο γύρω από το Βασιλικό Θέατρο.

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί τον 30ό σταθμό της περιοδείας της έκθεσης του καλλιτέχνη η οποία έχει ταξιδέψει μεταξύ άλλων χωρών στην Ιταλία την Αυστραλία και την Τουρκία.

Σήμα κατατεθέν της έκθεσης αλλά και του ίδιου του καλλιτέχνη είναι η απεικόνιση παχουλών γυναικών, οι οποίες, όπως σημείωσε ο κ. Hongfei, στην τελετή εγκαινίων αγαπούν να γελούν, αγαπούν την οικογένεια τους, αγαπούν τη μουσική, αγαπούν τη ζωή.

Περιήγηση του Xu Hongfei στα αγάλματά του


Κλείσιμο
Στον λόγο που έβγαλε ο καλλιτέχνης ευχαρίστησε για την υποδοχή της έκθεσης του και ευχήθηκε οι ιστορικές πόλεις της Θεσσαλονίκης και της Κουανγκτσόου να συναντηθούν κάτω από την έντονη αυτή καλλιτεχνική ατμόσφαιρα.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Παππάς, ο Αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής, Πέτρος Λεκάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ Σωτήρης Θεοφάνης, ο Διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Κυριάκος Ποζρικίδης και πρώην γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Πηγή: voria.gr

Εγκαίνια έκθεσης Xu Hongfei.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης