Μείωση τιμών και διευρυμένες συνεργασίες από τα μουσεία

Μείωση τιμών και διευρυμένες συνεργασίες από τα μουσεία

Μειωμένες τιμές  στα μουσεία και χάραξη κοινής μουσειακής πολιτικής σχεδιάζουν τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας  προκειμένου να αντιμετωπίσουν την  κρίση και να διαφημίσουν την  Ελλάδα στο εξωτερικό.

Μείωση τιμών και διευρυμένες συνεργασίες από τα μουσεία
Μειωμένες τιμές  στα μουσεία και χάραξη κοινής μουσειακής πολιτικής σχεδιάζουν τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας  προκειμένου να αντιμετωπίσουν την  κρίση και να διαφημίσουν την  Ελλάδα στο εξωτερικό.

Όλα ξεκίνησαν  ύστερα από πρωτοβουλία του διευθυντή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης (ΜΚΤ), Νικόλαου Σταμπολίδη και τις επιμέρους δράσεις που έχει αναλάβει το Μουσείο Μπενάκη σε συνεργασία με άλλα μεγάλα μουσεία της Ελλάδας.

Ειδικότερα το Μουσείο Κυκλαδικής ως πρώτο βήμα αναλαμβάνει να μειώσει τις τιμές των εισιτηρίων και να καθιερώσει την ελεύθερη είσοδο στις εκθέσεις.

Τις Δευτέρες το μουσείο Κυκλαδικής προσφέρει μειωμένο εισιτήριο για όλους με 3,50 ευρώ έναντι 7. Μειωμένο εισιτήριο 2,50 ευρώ και 50% έκπτωση στις διαλέξεις επί πληρωμή όλες τις ημέρες για τους νέους ηλικίας 19 με 26 ετών, τους άνω των 65 και έκπτωση 15% στο κόστος συμμετοχής των κύκλων διαλέξεων επί πληρωμή στους Φίλους του ΜΚΤ, στα μέλη του Εικαστικού Επιμελητηρίου, σε δημοσιογράφους, αρχαιολόγους, ξεναγούς, εκπαιδευτικούς και πολύτεκνους.

Στο πλαίσιο  των δράσεων για την κρίση, το μουσείο παρέχει δωρεάν είσοδο μια φορά ανά περιοδική έκθεση (κάθε πρώτη Πέμπτη μετά την έναρξη της έκθεσης), μειώνει κατά 10% το κόστος συμμετοχής στις διαλέξεις επί πληρωμή και θεσπίζει ετήσια συνδρομή στους Φίλους του ΜΚΤ, 25 ευρώ για νέους έως 30 ετών.
Κλείσιμο

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σταμπολίδης,τα μουσεία θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν και να εμφανίσουν μια μοντέρνα πλευρά και άνοιγμα προς τον κόσμο αν θέλουν να ξεπεράσουν την κρίση δίνοντας μεγαλύτερο βάρος στη διαδραστική πλευρά. Ο κ.Σταμπολίδης παρουσίασε τις προγραμματισμένες εκθέσεις για το 2011 και το 2012.

Από τον Οκτώβριο του ’11 ώς τον Ιανουάριο του  ’12 θα παρουσιαστεί η έκθεση «Το ξεχασμένο παρελθόν της Ευρώπης. Η κοιλάδα του Δούναβη, 5000 π.Χ. - 3.500 π.Χ. και οι σχέσεις της Ελλάδας με τα Βαλκάνια κατά τη Νεολιθική Εποχή». Η έκθεση θα περιλαμβάνει περίπου 200 εκθέματα από 20 και πλέον μουσεία των Βαλκανίων.

Πιο μεγάλες  θα είναι οι εκθέσεις: «Αγονη Γραμμή» (Οκτώβριος 2011-Μάρτιος 2012) σε συνεργασία με το ΥΠΠΟ και θα περιλαμβάνει μια σειρά αρχαιολογικών εκθέσεων για τους θησαυρούς, την ιστορία αλλά και το παρόν απομακρυσμένων περιοχών όπως το Καστελόριζο, τη Σύμη, τη Χάλκη, την Τήλο και τη Νίσυρο. Η έκθεση «Ιασις. Υγεία-Νόσος-θεραπεία στον ελληνικό κόσμο» που θα πραγματοποιηθεί το 2012 θα αποτελέσει το δεύτερο μέρος του τριπτύχου (Ερωτας-Ζωή-Θάνατος) που εγκαινιάστηκε με τη μεγάλη έκθεση «Ερως: Από τη Θεογονία του Ησιόδου στην ύστερη αρχαιότητα». Στο σύστημα των δράσεων αναμένεται να αναλάβει σημαντική πρωτοβουλία εκτός από το ΥΠΠΟ και το Υπουργείο Εξωτερικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης