Η Coca-Cola ταυτίζεται διαχρονικά με τα Χριστούγεννα και τις εορτές του νέου έτους και το κάνει πάντοτε μοναδικά. Φέτος το κάνει ακόμη καλύτερα, πραγματοποιώντας με το κατακόκκινο φορτηγό το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο tour που έγινε ποτέ στην Ελλάδα και μας προσκαλεί να φέρουμε τη μαγεία... στο χωριό μας!
Η τέχνη του σερβιρίσματος σε μία μοναδική έκθεση στο TAF
Η τέχνη του σερβιρίσματος σε μία μοναδική έκθεση στο TAF
Το σερβίρισμα συνιστά μια συνθήκη με πολύπλοκες κοινωνικές και πολιτισμικές προεκτάσεις και πρωτίστως ένα σύστημα με κώδικες όπου «όλα βρίσκουν τη θέση τους» - Η έκθεση επανεξετάζει αντιλήψεις, καθιερωμένες πρακτικές και κώδικες που συνδέονται με το σερβίρισμα
Μία έκθεση που συγκεντρώνει τις διαφορετικές οπτικές και προσεγγίσεις εικαστικών, product και fashion designers, καθώς και επαγγελματιών του χώρου εστίασης πάνω στις έννοιες του σέρβις και του σερβιρίσματος εγκαινιάστηκε χθες στο TAF.
Δανείζεται τον τίτλο της από τη δημοφιλή πολιτική σέρβις – κατά την οποία οι πελάτες εξυπηρετούνται με σειρά προτεραιότητας άφιξης- επιχειρώντας, ταυτόχρονα έναν ευρύτερο σχολιασμό πάνω στη διαδικασία εξυπηρέτησης.
Μπορείτε να φανταστείτε ότι είστε καθισμένοι σε μια τραπεζαρία και κινδυνεύετε να μείνετε νηστικοί αν δεν εμπλακείτε σε ένα παιχνίδι συγχρονισμού με τον αντικρινό σας; Θα χωρούσατε το μεσημεριανό σας γεύμα σε ένα τόσο δα μπουκαλάκι μέσα στην τσάντα σας; Πώς θα αντιδρούσατε αν σας σέρβιραν τον καφέ σε μια λερωμένη κούπα; ΄Η αν προσφέρονταν να σας ταΐσουν;
Το σερβίρισμα συνιστά μια συνθήκη με πολύπλοκες κοινωνικές και πολιτισμικές προεκτάσεις και πρωτίστως ένα σύστημα με κώδικες όπου “όλα βρίσκουν τη θέση τους”: Στην εξέλιξη της τραπεζαρίας από την επίσημη στη σύγχρονη καθημερινή εκδοχή της εγγράφονται οι διαπροσωπικές σχέσεις, η ιεραρχία των προσώπων, οι θέσεις αυτών και των αντικειμένων σερβιρίσματος, το savoir vivre, οι σχέσεις μεταξύ κατανάλωσης και φαγητού. Στην Ιαπωνική ιεροτελεστία του τσαγιού το σερβίρισμα αποτελεί μια χορογραφική τελετουργία με άριστα ενορχηστρωμένη διαδοχή γεγονότων.
Δανείζεται τον τίτλο της από τη δημοφιλή πολιτική σέρβις – κατά την οποία οι πελάτες εξυπηρετούνται με σειρά προτεραιότητας άφιξης- επιχειρώντας, ταυτόχρονα έναν ευρύτερο σχολιασμό πάνω στη διαδικασία εξυπηρέτησης.
Μπορείτε να φανταστείτε ότι είστε καθισμένοι σε μια τραπεζαρία και κινδυνεύετε να μείνετε νηστικοί αν δεν εμπλακείτε σε ένα παιχνίδι συγχρονισμού με τον αντικρινό σας; Θα χωρούσατε το μεσημεριανό σας γεύμα σε ένα τόσο δα μπουκαλάκι μέσα στην τσάντα σας; Πώς θα αντιδρούσατε αν σας σέρβιραν τον καφέ σε μια λερωμένη κούπα; ΄Η αν προσφέρονταν να σας ταΐσουν;
Το σερβίρισμα συνιστά μια συνθήκη με πολύπλοκες κοινωνικές και πολιτισμικές προεκτάσεις και πρωτίστως ένα σύστημα με κώδικες όπου “όλα βρίσκουν τη θέση τους”: Στην εξέλιξη της τραπεζαρίας από την επίσημη στη σύγχρονη καθημερινή εκδοχή της εγγράφονται οι διαπροσωπικές σχέσεις, η ιεραρχία των προσώπων, οι θέσεις αυτών και των αντικειμένων σερβιρίσματος, το savoir vivre, οι σχέσεις μεταξύ κατανάλωσης και φαγητού. Στην Ιαπωνική ιεροτελεστία του τσαγιού το σερβίρισμα αποτελεί μια χορογραφική τελετουργία με άριστα ενορχηστρωμένη διαδοχή γεγονότων.
H έκθεση επανεξετάζει αντιλήψεις, καθιερωμένες πρακτικές και κώδικες που συνδέονται με το σερβίρισμα.
Ο πειραματισμός τόσο σε εννοιολογικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο φόρμας και υλικών μέσων, απασχολεί έντονα τους δημιουργούς. Η χρηστικότητα των αντικειμένων συχνά επαναπροσδιορίζεται ή ανατρέπεται, η συνθήκη του «οικείου» καταργείται, κι αλλού η οπτική απόλαυση υπονομεύει τη γευστική -ή το αντίστροφο.
Την ημέρα των εγκαινίων ο bartender του TAF Στάθης Κολώνιας θα παρουσιάσει mixology/ bartending performance.
Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον food editor Χάρη Τζαννή με τίτλο «Τεχνικές στησίματος πιάτου και Τέχνη».
Συμμετέχουν: Γιάννης Γκίκας, Cream, Όλγα Ευαγγελίδου, Angelos Frentzos, Κατερίνα Καμπράνη, Γιάννης Καπέλλος, Γιώργος Καρράς (om* in a box), Στάθης Κολώνιας, Εύα Μαραθάκη, metoo, Luciana Monaco (Projeto Garagem) + 80e8, Κώστας Μπίσας, Δημοσθένης Σερκετζής, Studiolav, Sustainable Food Movement in Greece (+ Άρτεμις Τσίπη, Χάρης Τζαννής & Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος σε συνεργασία με το ΙΕΚ Praxis), 3Some Ceramics, The Three Dots, Zorbas is missing (Βασίλης Γεωργίου, Γιάννης Καρλόπουλος)Επιμέλεια: Χριστίνα Δηλάρη, Ιφιγένεια Παπαμικρουλέα, Άννα Πολυδώρου
H διάρκεια έκθεσης: 30.11 – 17.12.2017
Ώρες λειτουργίας: Δευτ - Σαβ 12:00 – 21:00, Κυρ 12:00 – 19:00 Διεύθυνση: Νορμανού 5, Μοναστηράκι Eίσοδος ελεύθερη
Ο πειραματισμός τόσο σε εννοιολογικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο φόρμας και υλικών μέσων, απασχολεί έντονα τους δημιουργούς. Η χρηστικότητα των αντικειμένων συχνά επαναπροσδιορίζεται ή ανατρέπεται, η συνθήκη του «οικείου» καταργείται, κι αλλού η οπτική απόλαυση υπονομεύει τη γευστική -ή το αντίστροφο.
Την ημέρα των εγκαινίων ο bartender του TAF Στάθης Κολώνιας θα παρουσιάσει mixology/ bartending performance.
Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον food editor Χάρη Τζαννή με τίτλο «Τεχνικές στησίματος πιάτου και Τέχνη».
Συμμετέχουν: Γιάννης Γκίκας, Cream, Όλγα Ευαγγελίδου, Angelos Frentzos, Κατερίνα Καμπράνη, Γιάννης Καπέλλος, Γιώργος Καρράς (om* in a box), Στάθης Κολώνιας, Εύα Μαραθάκη, metoo, Luciana Monaco (Projeto Garagem) + 80e8, Κώστας Μπίσας, Δημοσθένης Σερκετζής, Studiolav, Sustainable Food Movement in Greece (+ Άρτεμις Τσίπη, Χάρης Τζαννής & Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος σε συνεργασία με το ΙΕΚ Praxis), 3Some Ceramics, The Three Dots, Zorbas is missing (Βασίλης Γεωργίου, Γιάννης Καρλόπουλος)Επιμέλεια: Χριστίνα Δηλάρη, Ιφιγένεια Παπαμικρουλέα, Άννα Πολυδώρου
H διάρκεια έκθεσης: 30.11 – 17.12.2017
Ώρες λειτουργίας: Δευτ - Σαβ 12:00 – 21:00, Κυρ 12:00 – 19:00 Διεύθυνση: Νορμανού 5, Μοναστηράκι Eίσοδος ελεύθερη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα