Ρώμη: Το Κολοσσαίο ανοίγει τα πάνω επίπεδα του για το κοινό

Ρώμη: Το Κολοσσαίο ανοίγει τα πάνω επίπεδα του για το κοινό

Οι επισκέπτες του εντυπωσιακού αμφιθεάτρου, θα είναι σε θέση να απολαύσουν ακόμη περισσότερη αμφιθεατρική οπτική της Ρώμης

Για πρώτη φορά έπειτα από αρκετές δεκαετίες, οι πάνω όροφοι του Κολοσσαίου της Ρώμης θα είναι διαθέσιμοι προς το κοινό, επιτρέποντας του να απολαύσει την απίστευτη θέα του από ψηλά.

Το εντυπωσιακό ρωμαϊκό μνημείο όπου πάλευαν οι μονομάχοι το 80 μ.Χ αποτελεί το κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο στην Ιταλία και από την 1η Νοεμβρίου οι επισκέπτες θα μπορούν να ανέβουν στο υψηλότερο επίπεδο του, 42 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Το ψηλότερο επίπεδο του Κολοσσαίου προοριζόταν για τους πληβείους, τους ανθρώπους που άνηκαν σε χαμηλότερη κοινωνική τάξη, γιατί εκεί τα εισιτήρια ήταν πιο οικονομικά.

Οι τουρίστες θα είναι σε θέση από τις αρχές του επόμενου μήνα να ανακαλύψουν τα ξύλινα παγκάκια που καθόταν η λαϊκή τάξη σε σύγκριση με τα μαρμάρινα της άρχουσας τάξης. 

Η διευθύντρια του Κολοσσαίου, Rossella Rea, ανέφερε ότι από τα πάνω επίπεδα του Κολοσσαίου «ο θόρυβος και η μυρωδιά θα ήταν σκέτη κόλαση».Έξι εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το Κολοσσαίο κάθε χρόνο και σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την ασύλληπτη θέα από ψηλά, τόσο του ίδιου του σταδίου όσο και ολόκληρης της Ρώμης.
ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

5X0A7722-2000

Το Rhodes & South Aegean International Jazz Festival και το Bodrum Jazz Festival στην Τουρκία, ανακοινώνουν τη συνεργασία και αδελφοποίηση τους με τον κοινό τίτλο “Jazz Across The Water” σε συν-διοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

once_upon_art

Μονομαχία γιγάντων Tarantino Vs Woody Allen. Ο καθένας με το  δικό του σύμπαν. Από  κοντά και  δύο αριστουργηματικές επαναλήψεις  με «Τρίτο άνθρωπο» και Ορσον Γουέλς και «Φθινοπωρινή σονάτα» του Ινγκμαρ Μπέργκμαν. Ακόμα κάθεστε;

1