Σatellart-transmitting Greece: Eπόμενος σταθμός Βιέννη

Σatellart-transmitting Greece: Eπόμενος σταθμός Βιέννη

Σε πείσμα των χαλεπών καιρών η πλατφόρμα Σatellart-transmitting Greece επιμένει  στην θετική προβολή της Ελλάδας στην Ευρώπη μέσω του σύγχρονου πολιτισμού της

Σatellart-transmitting Greece: Eπόμενος σταθμός Βιέννη
Σε πείσμα των χαλεπών καιρών η πλατφόρμα Σatellart-transmitting Greece επιμένει  στην θετική προβολή της Ελλάδας στην Ευρώπη μέσω του σύγχρονου πολιτισμού της. Μετά το Μιλάνο επεκτείνεται αυτό το Νοέμβριο στη Βιέννη με τίτλο «οι Έλληνες σε κρίση; Αμ’δε!».

Από τις 7 ως τις 10 Νοεμβρίου η αυστριακή πρωτεύουσα θα γνωρίσει δείγματα της σύγχρονης ελληνικής παραγωγής και το κοινό της επιβλητικής πόλης θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ενδιαφέρουσες μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις.

Στις 7 και 8 Νοεμβρίου στο Palais Kabelwerk θα φιλοξενηθεί η παράσταση της χορευτικής ομάδας Rootlessroot με τίτλο «Eyes in the colors of the rain». Πρόκειται για μια πολυεπίπεδη σουρεαλιστική σύνθεση με τη συμμετοχή 3 περφόρμερς, που αποτελεί ένα σχόλιο πάνω στο ζήτημα της πίστης και της θρησκείας. Πηγή έμπνευσης για την παράσταση αποτελούν το ποίημα του Ουίλιαμ Μπλέικ «Νύχτα» και τα κείμενα από το «Οραμα» του Αγίου Ιωάννη.

Κλείσιμο
Τη σκυτάλη παίρνει στις 9 Νοεμβρίου η Σαβίνα Γιαννάτου και το σύνολο Ex Silentio, που παρουσιάζουν στο Palais Kabelwerk ένα πανόραμα μεσαιωνικής μουσικής, αφιερωμένο σε ποικίλες μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου. Υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κούντουρα η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Ex Silentio, ερμηνεύουν ένα συναρπαστικό ρεπερτόριο από την αυλή του Αλφόνσο του Σοφού, Βασιλιά της Λεόν και της Καστίλλης-Γαλικίας, μαζί με τραγούδια γυναικών τροβαδούρων, οργανικά μεσαιωνικά κομμάτια και τραγούδια της σεφαραδίτικης παράδοσης.

Η μουσική εκδήλωση συνοδεύεται από εργαστήριο με θέμα «Μουσικές παραδόσεις της ανατολικής Μεσογείου» και υπεύθυνο το Θύμιο Ατζακά. Το εργαστήριο πραγματοποιείται το πρωί της 9ης Νοεμβρίου στο Ινστιτούτο Μουσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Βιέννης και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το ελληνικό τετραήμερο πολιτισμού στη Βιέννη ολοκληρώνεται στις 10 Νοεμβρίου στο Καφέ Κάφκα με πάρτι και jamming session από τους Labyrinth Wien, που θα παίξουν μουσική από την ανατολική Μεσόγειο.

Η Σatellart-transmitting Greece αποτελεί τη μοναδική πλατφόρμα προβολής της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας στην Ευρώπη. Είναι μία αυτοχρηματοδοτούμενη πρωτοβουλία, που από τις 24/10/2012 φιλοξενείται στην παγκοσμίως μεγαλύτερη πλατφόρμα croudfunding , το Kickstarter (www.kickstarter.com). To γεγονός αυτό αποτελεί μία σημαντική διαδικτυακή βιτρίνα για τον ελληνικό πολιτισμό και καλεί Έλληνες, φιλέλληνες-και όχι μόνο- να συνεισφέρουν, ώστε να αναδειχτεί μία διαφορετική εικόνα της Ελλάδας.

Πηγή: www.satellart.org
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης