Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ανεβάζει την «Αλίφειρα», το νέο έργο του συγγραφέα Ανδρέα Στάικου

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ανεβάζει την «Αλίφειρα», το νέο έργο του συγγραφέα Ανδρέα Στάικου

Πότε θα γίνει οι πρεμιέρα και ποιοι ηθοποιοί πρωταγωνιστούν

Alifeira_-_parastasi
Το νέο έργο του συγγραφέα Ανδρέα Στάικου «Αλίφειρα», παρουσιάζει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στη Σκηνή «Ωμέγα», από τις 5 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για μια εξωφρενική και πικρή κωμωδία που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του ίδιου συγγραφέα, πρωτότυπη μουσική του Νίκου Ξυδάκη, σκηνικά του Αλέξη Κυριτσόπουλου και ένα θίασο εκλεκτών ηθοποιών αποτελούμενο από τους Δημήτρη Πασσά, Ελένη Ζαραφίδου, Εμμανουέλα Κοντογιώργου και Αιμιλία Μήλιου.

Η Αλίφειρα είναι μια αρχαία πόλη στην νοτιοδυτική Αρκαδία, ήδη ερειπωμένη και λησμονημένη στις περιηγήσεις και περιγραφές του Παυσανία (110-180 μ.Χ.) στο κεφάλαιο «Αρκαδικά».Στα αρχαία ερείπια σωρεύτηκαν νέα ερείπια τα οποία στεγάζουν τα φαντάσματα του νεότερου σύγχρονου οικισμού.

Μια μυστηριώδης «ανώτερη δύναμη» έχει καθηλώσει στην Αλίφειρα, εκτός από τους ελάχιστους εναπομείναντες ζωντανούς-νεκρούς κατοίκους, και κάποιους νέους οι οποίοι παραμένουν, για διάφορους σαφείς και ασαφείς λόγους, μέσα στην ερημιά και τη μοναξιά, σε διαρκή και ατέρμονη προσμονή, με συντροφιά τις αρχαίες πέτρες, τις κουκουβάγιες, τις σαύρες και τις αράχνες.

Η κλοπή της σανίδας από το μοναδικό παγκάκι του χωριού και η άφιξη, για πρώτη φορά, ενός νεαρού αρχαιολόγου, εκλαμβάνονται ως κοσμοϊστορικά γεγονότα που αναστατώνουν και ξυπνούν την Αλίφειρα από τον λήθαργό της.

Η καχυποψία και η έρευνα για την αναζήτηση του πιθανολογούμενου υπόπτου για την κλοπή της σανίδας λαμβάνει αστυνομικές διαστάσεις ενώ η παρουσία του «ξένου» αναζωπυρώνει παλαιούς ανεκπλήρωτους έρωτες και δημιουργεί νέες προοπτικές, με αποκορύφωμα την έμμονη φαντασίωση του ζωηρότερου κοριτσιού της συντροφιάς για την πραγματοποίηση μιας μεγαλειώδους ουτοπίας.

Η πραγματικότητα παραμερίζεται. Ανοίγουν οι κρουνοί της φαντασίας, των φαντασιώσεων και του ονείρου που αποτελούν τα υλικά με τα οποία θα αναγερθεί πάνω στην άμμο το νέο, μεγαλοπρεπές κτίσμα της Αλίφειρας.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα:

Σκωτσέζικο ντους ο τάκος για τον δεύτερο υποψήφιο προς αποχώρηση από το Survivor – Δείτε βίντεο

Επίθεση σε τζαμί στην Κωνσταντινούπολη, τραυματίστηκε από μαχαίρι ο ιμάμης και ακόμα ένα άτομο - Δείτε βίντεο

Με μαχαιριές στον λαιμό η σορός της άτυχης κοπέλας - Οι κάμερες «είδαν» τον σύντροφο και τον φίλο του να την μεταφέρουν μέσα σε μπαούλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης