Τζακ Σόνι: Πέθανε σε ηλικία 68 ετών ο «άλλος κιθαρίστας των Dire Straits»

Τζακ Σόνι: Πέθανε σε ηλικία 68 ετών ο «άλλος κιθαρίστας των Dire Straits»

Η αιτία θανάτου του μουσικού δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής - Η Dire Straits Legacy ανακοίνωσε ότι ο κιθαρίστας έπασχε από πρόβλημα υγείας

Collage_Maker-01-Sep-2023-04-22-AM-2007
Οι Dire Straits έχασαν ένα από τα πιο εμβληματικά μέλη τους, τον κιθαρίστα Τζακ Σόνι (Jack Sonni), ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη (31/8) σε ηλικία 68 ετών.

Ο θάνατος του μουσικού ανακοινώθηκε σε μια συγκινητική ανάρτηση που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συγκροτήματος, η οποία έγραφε: «#JackSonni Rest in Peace (αναπαύσου εν ειρήνη) #DireStraits».



Κλείσιμο
Ο Σόνι ήταν γνωστός ως "ο άλλος κιθαρίστας" την εποχή του "Brothers in Arms" του λονδρέζικου γκρουπ, που πήρε το όνομά της από το πέμπτο άλμπουμ τους, που κυκλοφόρησε το 1985 με τον Μαρκ Νόπφλερ ως τον βασικό κιθαρίστα του συγκροτήματος.

Έπαιξε με το συγκρότημα κατά τη διάρκεια της παράστασης δύο τραγουδιών (είχε εμφανιστεί με κόκκινη καμπαρντίνα και λευκά γυαλιά) για τη συναυλία Live Aid τον Ιούλιο του 1985, με τους Dire Straits να βρίσκονται ανάμεσα στους U2 και τους Queen στο Wembley του Λονδίνου. Περίπου 72.000 θαυμαστές γέμισαν το στάδιο και οι εκτιμήσεις για το παγκόσμιο κοινό της ζωντανής τηλεόρασης κυμαίνονται έως και 1,9 δισεκατομμύρια σε περισσότερες από 150 χώρες.

Dire Straits / Sting - Money For Nothing (Live Aid 1985)


Οι Dire Straits χώρισαν τα χρόνια μετά το Brothers in Arms, με τον frontman Μαρκ Νόπφλερ να συνεχίζει σόλο. Μετά τη διάλυση, ο Σόνι ξεκίνησε μια καριέρα ως στέλεχος μάρκετινγκ και αργότερα εντάχθηκε στη Line 6, μια παραγωγή ψηφιακών ηλεκτρονικών για μουσικούς. Από το 2001-06, ήταν Αντιπρόεδρος Marketing Communications στο Guitar Center.

Τα επόμενα χρόνια, έπαιξε ξανά με τους Leisure Class και με τους Dire Straits Legacy, ένα γκρουπ που αποτελούνταν από πρώην μέλη του συγκροτήματος.

Την Τρίτη, η Dire Straits Legacy, ανακοίνωσε σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι ο κιθαρίστας έπασχε από πρόβλημα υγείας .

"Αγαπητοί φανς, δυστυχώς, ο Jack Sonni δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στις επόμενες συναυλίες μας λόγω προβλημάτων υγείας. Jack γίνε γρήγορα καλά, σε περιμένουμε! Με αγάπη, η οικογένεια DSL", αναφερόταν χαρακτηριστικά στην ανάρτηση, ωστόσο ο μουσικός δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.




Η αιτία θανάτου του μουσικού δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής.


Ειδήσεις σήμερα:

Τα... μυστήρια της Μόσχας - Ο Πούτιν «εξαφάνισε» 45 ολιγάρχες από την αρχή του πολέμου

ΗΠΑ: Η 38χρονη που συνελήφθη για βιασμό 15χρονων διδύμων είχε κάνει ανάρτηση στο TikTok για τα... «red flag» της

Βίντεο: Η στιγμή που το αυτοκίνητο στο Νέο Φάληρο χτυπά την 30χρονη κοπέλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης