«Η καρδιά μου το όπλο σου», το ιστορικό μυθιστόρημα του καθηγητή Γιώργου Καραγιαννίδη

«Η καρδιά μου το όπλο σου», το ιστορικό μυθιστόρημα του καθηγητή Γιώργου Καραγιαννίδη

Δύο άνθρωποι που γεννήθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα, ο Καρπάθιος Οδυσσέας Λάσκαρης και ο Γερμανός Alfred Eickworth, συναντώνται στην Κάρπαθο το 1943 μέσα στη δίνη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

book
Ένα ιστορικό μυθιστόρημα, που πραγματεύεται με συγκινητικό τρόπο τις ανθρώπινες σχέσεις και πώς διαπλέκονται με τις ιστορικές συγκυρίες και τις πολιτικές συνθήκες, το «Η καρδιά μου το όπλο σου», είναι η πρώτη λογοτεχνική προσπάθεια του καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Γιώργου Καραγιαννίδη.

Το βιβλίο εκδόθηκε πριν λίγο καιρό από τις εκδόσεις Αρμός και αποτελεί ένα γοητευτικό δημιούργημα, αλλά και ένα μεγάλο βήμα για τον Γιώργο Καραγιαννίδη, που θεωρείται ο πιο επιδραστικός επιστήμονας στην Πληροφορική και τις Τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα, ενώ έχει βραβευτεί πολλές φορές για το επιστημονικό του έργο.

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα στο οποίο τα πραγματικά και τα φανταστικά περιστατικά αλληλοπλέκονται, σε δυσδιάκριτο βαθμό, σε έναν καμβά όπου ο έρωτας, η αγάπη και η αξία της οικογένειας συγκρούονται με την πολιτική ιδεολογία και τη βία, στο όνομα του αγώνα για προσωπική ελευθερία και ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

IMG_5329
IMG_5330
Κλείσιμο


Δύο άνθρωποι που γεννήθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα, ο Καρπάθιος Οδυσσέας Λάσκαρης και ο Γερμανός Alfred Eickworth, συναντώνται στην Κάρπαθο το 1943 μέσα στη δίνη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο δεσμός που αναπτύσσεται μεταξύ τους είναι καθοριστικός για την υπόλοιπη ζωή τους.

Οι πολιτικοί αγώνες στη Γερμανία του μεσοπολέμου, η ένοπλη αντίσταση των Γερμανών στο χιτλερικό καθεστώς, η Ιταλοκρατία στα Δωδεκάνησα, η κατάσταση που επικρατούσε στο στρατόπεδο Νταχάου, η γερμανική Μεραρχία 999,η αντίσταση των νέων στην Ιταλοκρατούμενη Ρόδο και ο μεγάλος έρωτας του Οδυσσέα με τη Γιολάντα, την κόρη του Ιταλού διοικητή της Καρπάθου, συνθέτουν μια θυελλώδη ιστορία που ακροβατεί μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας.

Οι ζωές των δύο βασικών πρωταγωνιστών είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, κρατούν σε συνεχή εγρήγορση τον αναγνώστη και κατακλύζουν το θυμικό του με ζωηρόχρωμα συναισθήματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης