Όλα όσα έγιναν στα φετινά Βραβεία Όσκαρ

Όλα όσα έγιναν στα φετινά Βραβεία Όσκαρ

Η 94η απονομή των Βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας, που έγινε στο ανανεωμένο και ειδικά διαμορφωμένο Dolby Theater στο Λος Άντζελες, τα είχε όλα και τα είδαμε όλα από την COSMOTE TV

oscar1

Sponsored Content

Επεισοδιακή, με ανατροπές όσον αφορά στην αντιστοιχία προγνωστικών – νικητών, με απρόσμενα που άφησαν τους πάντες με το στόμα ανοιχτό αλλά και με αναφορές στον πόλεμο της Ουκρανίας ήταν η 94η τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρ που μετέδωσε χθες τα ξημερώματα, κατ’ αποκλειστικότητα, η COSMOTE TV.  Κι ενώ άλλες χρονιές οι συζητήσεις περιστρέφονταν γύρω από τις ταινίες και τους καλλιτέχνες που απέσπασαν τα βραβεία στις βασικές κατηγορίες, φέτος το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού επικεντρώθηκε στο χαστούκι που έδωσε επί σκηνής ο Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ, που μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση και θα γραφτεί στην ιστορία του θεσμού.

Ο Γουίλ Σμιθ, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους μεγάλους νικητές της βραδιάς αφού απέσπασε το βραβείο του Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στη «Μέθοδο των Γουίλιαμς», ενοχλήθηκε σφόδρα από το αστείο που έκανε ο Κρις Ροκ σχετικά με το ξυρισμένο κεφάλι της συζύγου του Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, η οποία πάσχει από αλωπεκία, πετάχτηκε από τη θέση του, ανέβηκε στη σκηνή και τού έδωσε ένα μεγαλοπρεπές χαστούκι φωνάζοντάς του, σε έξαλλη κατάσταση, να μην ξαναπιάσει το όνομα της γυναίκας του στο στόμα του». Οι διάσημοι παρευρισκόμενοι έμειναν εμβρόντητοι και παρότι ο Κρις Ροθ επέδειξε πρωτοφανή ψυχραιμία, το κλίμα ήταν παγωμένο για πολύ ώρα. Εν τέλει ο Γουίλ Σμιθ απολογήθηκε λέγοντας δακρυσμένος πως «η αγάπη σε κάνει να κάνεις τρελά πράγματα»

Κατά τα άλλα η τελετή απονομής των Όσκαρ διέθετε λάμψη, εντυπωσιακές εμφανίσεις αλλά και εκπλήξεις καθώς το βραβείο Καλύτερης Ταινίας δεν πήγε στα μεγάλα φαβορί αλλά στο «CODA» της Σιάν Χέντερ, που αποτελεί μια παραγωγή της Apple TV+. «Η Εξουσία του Σκύλου», που ήταν από τις πλέον δημοφιλείς στα προγνωστικά, χάρισε στην Τζέιν Κάμπιον το Βραβείο σκηνοθεσίας ενώ το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου κατέκτησε  η Τζέσικα Τσάστεϊν για το «The Eyes of Tammy Faye» επικρατώντας των άξιων συνυποψηφίων της μεταξύ των οποίων η Νικόλ Κίντμαν, η Πενέλοπε Κρουζ και η Κρίστεν Στιούαρτ.

Κλείσιμο
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις καλύτερες στιγμές

OSCARS 2022: Οι Μεγάλοι Νικητές και οι Καλύτερες Στιγμές της Βραδιάς | COSMOTE TV


O εκ γενετής κωφός ηθοποιός Τρόι Κότσουρ αναδείχτηκε νικητής στην κατηγορία του Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «CODA» ενώ το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου πήγε στην Αριάνα ΝτεΜπόουζ από το μιούζικαλ «West Side Story» του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Μεγάλος νικητής της βραδιάς το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ, το οποίο συγκέντρωσε τα περισσότερα αγαλματίδια, το σύνολο έξι.

Η τελετή όμως είχε και ελληνικό χρώμα καθώς ανάμεσα στους καλλιτέχνες στη μνήμη των οποίων έγινε ειδική μνεία ήταν και ο παγκόσμιος Έλληνας Μίκης Θεοδωράκης που έφυγε από τη ζωή μέσα στο 2021.

Το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει ζωντανά τη μεγάλη βραδιά, μέσα από το COSMOTE CINEMA OSCARS HD και το COSMOTE CINEMA 1HD. Την Κυριακή 27 Μαρτίου από τις 23.30 ξεκίνησε η μετάδοση από το Red Carpet με σχολιασμό από τη Χριστίνα Μπίθα στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD ενώ ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος με τη Live εκπομπή OSCARS’ NIGHT και τον Λουκά Κατσίκα υποδέχτηκε εκλεκτούς καλεσμένους και σχολίασε τις υποψηφιότητες και τα παραλειπόμενα της μεγάλης βραδιάς.

Η λαμπερή τελετή ξεκίνησε στις 03.00 το πρωί της Δευτέρας με σχολιασμό Θ. Κουτσογιαννόπουλου και Λουκά Κατσίκα στο κανάλι COSMOTE CINEMA 1HD και με πρωτότυπο ήχο χωρίς σχολιασμό στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD.

Κι αν δεν πρόλαβες να τα δεις θα έχεις κι άλλες ευκαιρίες και την Παρασκευή 1/04 και το Σάββατο 9/04 αποκλειστικά στην COSMOTE TV φυσικά!

Μάθετε περισσότερα εδώ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης