Πέθανε o Τίμι Τόμας, που τραγούδησε ένα κομμάτι - ύμνο στην παγκόσμια ειρήνη - Βίντεο

Πέθανε o Τίμι Τόμας, που τραγούδησε ένα κομμάτι - ύμνο στην παγκόσμια ειρήνη - Βίντεο

Το τραγούδι του  «Why Can’t We Live Together», που κυκλοφόρησε το 1972, πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο

Timmy_Thomas
«Όχι πια πόλεμοι, όχι πια πόλεμος/ αυτό που θέλουμε είναι ειρήνη στον κόσμο»: Το παραπάνω διαχρονικό αντιπολεμικό μήνυμα προέρχεται από τους στίχους του τραγουδιού «Why Can’t We Live Together», της r&b επιτυχίας του Αμερικανού τραγουδιστή, τραγουδοποιού και κιμπορντίστα Τίμι Τόμας, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών. Την θλιβερή είδηση του θανάτου ανακοίνωσε η οικογένειά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζοντας τις ευχαριστίες της για την συμπαράσταση του κόσμου.
Timmy Thomas   Why can't we live together (Edição HB 2016)


Γεννημένος στο Έβανσβιλ της Ιντιάνα και μεγαλωμένος σε πολυμελή οικογένεια με 12 παιδιά, ξεκίνησε την καλλιτεχνική διαδρομή του ως μουσικός κάνοντας στη συνέχεια κάποιες σόλο εμφανίσεις. Η μεγάλη επιτυχία τού χτύπησε την πόρτα το 1972, την περίοδο που βρισκόταν σε εξέλιξη ο πόλεμος στο Βιετνάμ, όταν κυκλοφόρησε το κομμάτι «Why Can’t We Live Together» το οποίο έφθασε στην κορυφή των μουσικών τσαρτ των ΗΠΑ αλλά και 20 άλλων χωρών του κόσμου μεταξύ των οποίων και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αρκεί να αναφέρουμε πως ο δίσκος στον οποίο συμπεριλαμβανόταν το τραγούδι πούλησε περισσότερα από δύο εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο! Το 2014, μάλιστα, ο διάσημος ράπερ Drake  επανέφερε το κομμάτι στην επικαιρότητα με ένα σύγχρονο sample.

Κλείσιμο
Timmy Thomas - Gotta Give A Little Love (Ten Years After)


Κατά την διάρκεια της μουσικής πορείας του ο Τίμι Τόμας συνεργάστηκε με διάφορα συγκροτήματα ενώ άφησε το προσωπικό στίγμα του στη δισκογραφία με αρκετά κομμάτια τα οποίαακολουθούσαν τα μονοπάτια της r&b. Ανάμεσά τους ήταν και τα «Gotta Give a Little Love », «People Are Changin», «Let Me Be Your Eyes», «What Can I Tell Her», «Deep in You», «Touch to Touch», «What Do You Say to a Lady» κ.α.

Κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ΄90 δούλεψε ως παραγωγός σε αμερικανική δισκογραφική εταιρεία, και έκανε μία ακόμη επιτυχία, στις Φιλιππίνες αυτή τη φορά, με το κομμάτι «Dying Inside To Hold You».

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στις φλόγες τρεις πολυκατοικίες στο Κίεβο μετά από νέο «γύρο» ρωσικών βομβαρδισμών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η υπόγεια συμμαχία Μόσχας - Πεκίνου και το ενδεχόμενο εμπλοκής της Κίνας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αντρέι Μπιλιέτσκι vs Ραμζάν Καντίροφ - Δύο «μακελάρηδες» μονομαχούν στην ίδια χώρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης