Η Κύθνος αποκτά το δικό της μουσικό φεστιβάλ

Η Κύθνος αποκτά το δικό της μουσικό φεστιβάλ

Η πρώτη διοργάνωση θα διαρκέσει από  τις 28 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου και θα περιλαμβάνει συναυλίες και ενδιαφέροντα σεμινάρια σχετικά με τη μουσική

kythnos-loutra
Το πρώτο, σημαντικό βήμα για την απόκτηση του δικού της μουσικού φεστιβάλ κάνει η Κύθνος με την παρθενική διοργάνωση του MusiKythnos Festival που θα διεξαχθεί από τις 28 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου στο όμορφο νησί του Αιγαίου. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό όραμα της Εφόρου της Σχολής Πιάνου του Ωδείου Αθηνών Μαρίας Ευστρατιάδη  η οποία πρωτοστάτησε στην ίδρυση της αντίστοιχης ΑΜΚΕ που το χρηματοδοτεί. Ανάμεσα στα μέλη της και η μουσικός - μουσικοπαιδαγωγός Νότα Ανταλοπούλου, που κατάγεται από την Κύθνο και μοιράζεται την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ με την κ. Ευστρατιάδη.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κύθνου, είναι η καθιέρωσή της ως ετήσιας καλλιτεχνικής διοργάνωσης αλλά και η άμεση αλληλεπίδρασής της με την τοπική κοινωνία η οποία θα έχει πλέον εύκολη πρόσβαση στον μαγικό κόσμο της μουσικής μέσα από υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις αλλά και ενδιαφέροντα σεμινάρια εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Το πρόγραμμα του πρώτου MusiKythnos Festival καλύπτει μια ευρεία μουσική γκάμα, από κλασική και έντεχνη μέχρι αρχαία ελληνική και κινηματογραφική μουσική. Στις εκδηλώσεις του, που θα φιλοξενηθούν στην Πλατεία Ανεμόμυλου στη Χώρα αλλά και στη Δρυοπίδα, θα συμμετάσχουν δεξιοτέχνες μουσικοί αλλά και καθηγητές όπως ο Δρ. Νίκος Ξανθούλης ο οποίος θα δώσει διάλεξη με θέμα την αρχαία ελληνική λύρα. Ξεχωρίζει επίσης η συναυλία με την οποία θα πέσει η αυλαία του φεστιβάλ, το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, η οποία είναι αφιερωμένη στην μελοποίημένη ποίηση από τον Μίκη Θεοδωράκη.

Το πρόγραμμα

Kyhnos_Festival


Ειδήσεις σήμερα:

Στην ουρά για τα αναδρομικά: Ποιοι θα τα πάρουν τώρα και ποιοι το Φθινόπωρο

Μαρούσι: Ελληνίδα, πρώην κατάδικος φυλακών σε Μεξικό και Περού «υποδέχτηκε» τους αστυνομικούς με τρία μαχαίρια

Συντάξεις: Σήμερα Πέμπτη πληρώνονται οι μισθωτοί που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης