News
#TAGS:

To Nissan Futures παρουσιάζει τις μελλοντικές τάσεις

nissan

Το Nissan Futures στο Χονγκ Κονγκ παρουσίασε τρεις τάσεις κινητικότητας για την περιοχή της Ασίας και της Ωκεανίας: τα αυτοκίνητα ως ενεργειακά στοιχεία, ο ανθρώπινος ρόλος στα αυτόνομα συστήματα οδήγησης και η σημασία της ασφάλειας στις καινοτομίες κινητικότητας.

Η έβδομη έκδοση της παγκόσμιας εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου, στο Χονγκ Κονγκ. Στο πλαίσιο του θέματος "Μετατρέψτε τον τρόπο που ζούμε και οδηγούμε", συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι από 13 χώρες για να συζητήσουν πώς εξελίσσονται τα οχήματα, οι πόλεις και οι υποδομές κινητικότητας.   Εκπρόσωποι κυβερνήσεων, οι ηγέτες της βιομηχανίας και τα στελέχη της Nissan, μίλησαν για το μέλλον της κινητικότητας και το μέλλον των πόλεων, προσδιορίζοντας τρεις τάσεις. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν εάν η χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων (EVs) θα μπορούσε να έγκειται στον επαναπροσδιορισμό της χρήσης από ένα απλό μεταφορικό μέσο,  σε ένα ενεργειακό κόμβο παροχής και επιστροφής της ενέργειας, σε κατοικίες και στο δίκτυο αντίστοιχα.  Ο Nicholas Thomas, παγκόσμιος διευθυντής του τμήματος ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Nissan, πρότεινε τον  “εξηλεκτρισμό” της κινητικότητας, ως την λύση στον κατακερματισμό της αγοράς ενέργειας. Παρουσίασε  πώς μπορούν οι μπαταρίες των EVs να χρησιμοποιηθούν σε μεγαλύτερη κλίμακα για να τροφοδοτήσουν τα σπίτια, το γραφείο, αλλά  και το ίδιο το δίκτυο.

 

Οι σημερινές συζητήσεις για τα αυτόνομα οχήματα,  βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία. Ωστόσο, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι οι άνθρωποι θα εξακολουθήσουν να κατέχουν το “κλειδί” για τη μετατροπή της κινητικότητας και των πόλεων μας.  "Μπορούμε να σκεφτούμε, μπορούμε να αισθανόμαστε, μπορούμε να δράσουμε", δήλωσε ο Δρ Maarten Sierhuis, επικεφαλής  τεχνολογίας στο ερευνητικό κέντρο της Nissan, στη Silicon Valley. "Αυτό είναι που πρέπει να κάνουν και τα αυτοκίνητα. Η αυτόνομη οδήγηση έγκειται στο πώς αλληλεπιδρούν τα ανθρώπινα συστήματα και τα αυτοκίνητα. Δείξτε μου ένα σύστημα χωρίς ανθρώπους και σας δείχνω ένα άχρηστο σύστημα".

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

GAC

Οι Κινέζοι επιστρέφουν δυναμικά στην Ευρώπη και πλέον, ετοιμάζονται για είσοδό τους και στην ελληνική αγορά αναζητώντας τον εδώ εισαγωγέα που θα δημιουργήσει το δίκτυο των πωλήσεών τους.

xeirofreno_3

Το παραδοσιακό χειρόφρενο γίνεται όλο και πιο σπάνιο στα νέα αυτοκίνητα, τα οποία εφοδιάζονται πλέον με το πιο πρακτικό ηλεκτρικό χειρόφρενο. Τι γίνεται όμως εάν πατήσει κάποιος το κουμπί στις πλέον υψηλές ταχύτητες;

alfa-romeo-gtv-1-chariatis-1000a

Σχεδόν έναν χρόνο μετά τις εξαγγελίες της διοίκησης της Alfa Romeo περί της νέας γενιάς GTV, αποκαλύφθηκε η πρώτη teaser φωτογραφία του ιταλικού κουπέ.

4
NEW_AUDI_A7_a

Το Audi A7 ανακηρύχθηκε “2019 World Luxury Car” – “Παγκόσμιο Πολυτελές Αυτοκίνητο του 2019”. ‘Ένα βραβείο που επισφραγίζει την κυριαρχία της Audi στη συγκεκριμένη κατηγορία κύρους, καθώς μόλις πέρσι τον ίδιο επίζηλο τίτλο είχε κατακτήσει το Audi A8.

1
carservice

Τι θα πληρώσω για το νέο μου μικρό SUV τα πρώτα 5 χρόνια κατοχής του; Πόσα για το service; Πόσα για τη βενζίνη; Πόσα για την ασφάλειά του; Δείτε αναλυτικά τι συμβαίνει σε 10 από τα πιο δημοφιλή μικρά SUV της αγοράς.

190415102926_fordfiesta_2

Το “Πράσινο Ford Fiesta”, ο κεντρικός πρωταγωνιστής της διαφορετικής αυτής ιστορίας που θα σας διηγηθούμε στη συνέχεια, δεν είναι ένα απλό Fiesta μιας άλλης εποχής, ένα “παλιό” Fiesta από τις αρχές της δεκαετίας του ‘80 σαν όλα τ’ άλλα.