Στα σκαριά η νέα Ferrari Enzo

Στα σκαριά η νέα Ferrari Enzo

Το επόμενο κορυφαίο μοντέλο της Ferrari βρίσκεται στο στάδιο δοκιμών και εξέλιξης, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αμεντέο Φελίσα. Ο Ιταλός επιβεβαίωσε ακόμη ότι και ο αντικαταστάτης της Enzo θα φορά κινητήρα V12 τοποθετημένο στο κέντρο, όμως τόνισε ότι η Ferrari δοκιμάζει...

Στα σκαριά η νέα Ferrari Enzo
Το επόμενο κορυφαίο μοντέλο της Ferrari βρίσκεται στο στάδιο δοκιμών και εξέλιξης, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αμεντέο Φελίσα. Ο Ιταλός επιβεβαίωσε ακόμη ότι και ο αντικαταστάτης της Enzo θα φορά κινητήρα V12 τοποθετημένο στο κέντρο, όμως τόνισε ότι η Ferrari δοκιμάζει και υβριδικά πρωτότυπα! Ξεκαθάρισε πάντως ότι εάν τελικά τοποθετηθεί υβριδικό σύστημα στην επόμενη Enzo, αυτό θα γίνει προκειμένου να επιτευχθεί χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και όχι ακόμη καλύτερες επιδόσεις.

Ο κ. Φελίσα είπε επίσης ότι ο αντικαταστάτης της Enzo θα έχει ενιαίο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Διευκρίνισε πάντως ότι αυτού του τύπου το αμάξωμα θα υπάρχει μόνο σε ειδικά μοντέλα περιορισμένης παραγωγής, όπως η νέα Enzo, και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της Ferrari θα κατασκευάζονται εξολοκλήρου από αλουμίνιο.
Όπως σημείωσε ο κ. Φελίσα, το κόστος των ανθρακονημάτων είναι δυσανάλογα υψηλό για το όφελος που προσφέρει το συγκεκριμένο υλικό σε βάρος και ανθεκτικότητα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης