O Φέτελ φεύγει από τη Red Bull!

O Φέτελ φεύγει από τη Red Bull!

Οι φήμες των τελευταίων ημερών είχαν τελικά βάση, ο Σεμπάστιαν Φέτελ όπως ανακοινώθηκε από τη Red Bull αποχωρεί από την ομάδα στο τέλος της χρονιάς. Τη θέση του θα πάρει ο νεαρός ταλαντούχος Ρώσος Δανιήλ Κβιάτ. Ο Φέτελ είπε στην ομάδα πως οδεύει προς τη Ferrari. Απο κει αναμένεται να φύγει ο Αλόνσο για τη McLaren. Όλα αυτά θα συμβούν το 2015.

O Φέτελ φεύγει από τη Red Bull!
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ ο Φέτελ μόλις χτες στην Ιαπωνία ενημέρωσε τους επικεφαλής της Red Bull για την απόφασή του να φύγει από την ομάδα.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Φέτελ οδεύει προς τη Ferrari, όπου θα αντικαταστήσει τον Αλόνσο. Ο Ισπανός φέρεται να βρίσκεται ένα βήμα από τη συμφωνία με τη McLaren. Ακολουθώντας την αντίθετη πορεία ο Γερμανός που κατέκτησε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα με τους «ταύρους» ετοιμάζεται να φορέσει τα κόκκινα.

Η πρόθεση του Φέτελ να γίνει κάποια στιγμή κάτοικος Μαρανέλο
είναι εδώ και χρόνια γνωστή. Κανείς όμως δεν περίμενε πως μετά από την πρώτη δύσκολη σεζόν με τους πρωταθλητές, θα ενεργοποιούσε την οψιόν απόδοσης στο συμβόλαιο του (που αφορούσε και στο 2015) για να το σπάσει. Έτσι λαμβάνει τέλος μία συνεργασία που ξεκίνησε το 2009 και περιελάμβανε τέσσερις τίτλους οδηγών, ισάριθμους κατασκευαστών, 38 νίκες και 44 pole positions. Νωρίτερα, ως οδηγός της «αδερφής» Scuderia Toro Rosso, o Φέτελ είχε γίνει ο νεότερος κάτοχος pole και νεότερος νικητής με την θρυλική του εμφάνιση στη Μόντσα το 2008.

Κλείσιμο
Τη θέση του στη σύνθεση της Red Bull Racing για το 2015, θα πάρει ο Δανιήλ Κβιάτ που φέτος εντυπωσιάζει με την STR.  Η σχετική ανακοίνωση της Red Bull Racing αναφέρει: «Ο Σεμπάστιαν Φέτελ μας ενημέρωσε πως θα αφήσει την ομάδα στο τέλος της σεζόν. Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε θερμά για τον απίστευτο ρόλο που έπαιξε στην επιτυχία της Infiniti Red Bull Racing αυτές τις έξι σεζόν. Του ευχόμαστε τα καλύτερα για το νέο βήμα στην καριέρα του αλλά ταυτόχρονα κοιτάμε με ενθουσιασμό το μέλλον αφού η θέση που αφήνει κενή ανοίγει το δρόμο για τη νέα γενιά οδηγών της Red Bull. Το πρόγραμμα εξέλιξης νέων οδηγών έχει βγάλει πολλά μεγάλα ταλέντα τα τελευταία χρόνια, ανάμεσα τους είναι ο Φέτελ και ο Ρικιάρντο που φέτος  έχει πανηγυρίσει τρεις νίκες με την ομάδα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως στο πλευρό του Ρικιάρντο το 2015 θα βρίσκεται ένα ακόμα ανερχόμενο αστέρι από το Junior πρόγραμμά μας, ο Κβιάτ».



Ο Χόρνερ αριστερά συζητά με το Φέτελ υπό το βλέμμα του διευθυντή αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο μετά τις ανακοινώσεις.

Όπως όλα δείχνουν και αναμένεται επιβεβαίωση, ο Φέτελ
θα αντικαταστήσει τον Αλόνσο που ολοκληρώνει επίσης πρόωρα τη συνεργασία του με τη Ferrari, με πιθανότερο δικό του προορισμό τη McLaren.

Χαρακτηριστικές άλλωστε οι δηλώσεις του επικεφαλής της RBR, Κρίστιαν Χόρνερ:
«Προφανώς η Ferrari του έκανε πολύ ελκυστική προσφορά. Τον ξέρω πολύ καλά, έχουμε περάσει πολλά μαζί και είναι σαφές πως άλλαξε πολύ πρόσφατα άποψη για το μέλλον του. Δεν είναι απόφαση που παίρνεις εύκολα αλλά ήταν μόλις χθες βράδυ που μας ενημέρωσε. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να του ευχηθώ ότι καλύτερο για το μέλλον. Θα είναι στην καρδιά όλων μας εδώ στη Red Bull αλλά από την 1η Ιανουαρίου, θα είναι αντίπαλος. Όταν όμως το μυαλό ενός οδηγού δεν είναι πια εδώ, δεν έχει σημασία το τι γράφεται σε ένα χαρτί. Μια συνεργασία μπορεί να είναι επιτυχημένη μόνο όταν τη θέλουν και οι δύο πλευρές. Νομίζω πως έφτασε σε ένα στάδιο της καριέρας του όπου ήθελε μία νέα πρόκληση και με όσα συμβαίνουν στη Ferrari και τη θέση που άνοιξε, θεώρησε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή για αυτή. Έκανε την επιλογή του, δεν έχει μάνατζερ και ανθρώπους γύρω του να τον επηρεάζουν. Είναι δική του απόφαση και τη σεβόμαστε», είπε ο Βρετανός.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης