H Volkswagen βραβεύεται από τον Εuro NCAP

H Volkswagen βραβεύεται από τον Εuro NCAP

Το σύστημα επικοινωνίας αυτοκινήτων και ενημέρωσης του οδηγού, Local Hazard Warning, της Volkswagen βραβεύτηκε ως κορυφαία τεχνολογία ασφάλειας από τον οργανισμό Euro NCAP.

vw-safety-tech5678654_1
Πολύ πριν βιώσουμε την αμιγώς αυτόνομη οδήγηση τα αυτοκίνητα θα έχουν ήδη γίνει πιο έξυπνα και θα έχουν την ικανότητα μεταξύ τους επικοινωνίας. Ένα σύστημα αυτής της λογικής είναι και το Local Hazard Warning το οποίο αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού του νέου Volkswagen Golf και θα υπάρχει και στα μοντέλα I.D. Το σύστημα επιτρέπει στα αυτοκίνητα που το διαθέτουν να επικοινωνούν όχι μόνο μεταξύ τους αλλά και με άλλες συμβατές μονάδες όπως σε οδικές κατασκευές, σε οδικές σημάνσεις αλλά και σε οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Το Local Hazard Warning βασίζεται στην τεχνολογία ITS-G5 επιτρέπει τον διαμοιρασμό πληροφοριών εντός του δικτύου του με στόχο την κατάλληλη ενημέρωση των υπόλοιπων οχημάτων αλλά και των κατάλληλων υπηρεσιών. Έτσι για παράδειγμα το Golf μπορεί να στέλνει σήμα και να ενημερώνει τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνται κοντά του ή και τις αρμόδιες αρχές πως έχει κάποια βλάβη, πως έχει συναντήσει κάποιο εμπόδιο στο δρόμο, πως έχει σταματήσει σε κάποιο επικίνδυνο σημείο κλπ. Έτσι οι οδηγοί των υπόλοιπων αυτοκινήτων ειδοποιούνται έγκαιρα για ενδεχόμενο κίνδυνο ενώ γίνεται ταχύτερη και η επέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Το εν λόγω σύστημα βραβεύτηκε από τον οργανισμό Euro NCAP ο οποίος αξίζει να σημειώσουμε πως εστίασε στην σημαντικότητα κάποιου σχετικού συστήματος ασφάλειας μετά από διάστημα έξι χρόνων. Πάντως αν και οι υπεύθυνοι του Euro NCAP συνεχάρησαν την Volkswagen για το LHW τόνισαν πως για να κορυφωθεί η χρησιμότητά του θα πρέπει να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των οχημάτων που θα φέρουν αυτό ή αντίστοιχα συμβατά συστήματα ώστε να υπάρχει μεγάλος αριθμός χρηστών και πληροφοριών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης