H νέα Skoda Octavia RS θα είναι plug-in υβριδική

H νέα Skoda Octavia RS θα είναι plug-in υβριδική

Στη γκάμα των ηλεκτροποιημένων μοντέλων iV θα προστεθεί σύντομα και η γρήγορη έκδοση RS της νέας Skoda Octavia, που θα είναι plug-in υβριδική. 

skoda-octavia-2020457654
Η Skoda επιβεβαίωσε και επίσημα τις φήμες που μιλούσαν για μια ηλεκτροποιημένη έκδοση των γρήγορων εκδόσεων της κάνοντας την αρχή με τη νέα Octavia στην οποία παντρεύει τον κωδικό RS με τον οικολογικό χαρακτήρα των εκδόσεων iV προκειμένου να συνδυάσει τις επιδόσεις με την οικονομία.

Προς το παρόν η εταιρία έχει δώσει στη δημοσιότητα μόνο κάποιες teaser φωτογραφίες χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις τεχνικές προδιαγραφές. Ωστόσο θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως η Octavia RS iV θα χρησιμοποιεί την υβριδική μονάδα που θα υπάρχει και στο Golf GTE. Αυτό σημαίνει πως το υβριδικό σύστημα θα συνδυάζει έναν θερμικό κινητήρα 1.4 TSI με έναν ηλεκτροκινητήρα με συνολική απόδοση της τάξης των 245 ίππων και 40 χλγμ. ροπής. Το υβριδικό σύστημα θα συνοδεύεται αποκλειστικά από κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG επτά σχέσεων ενώ θα προσφέρει μια αποκλειστικά ηλεκτρική αυτονομία που θα πλησιάζει τα 60 χιλιόμετρα.


Η πρεμιέρα του μοντέλου έχει προγραμματιστεί για την έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο και αναμένεται πως η έκδοση RS iV θα προσφέρεται και με τους δύο τύπους αμαξώματος της Octavia ενώ πιθανότατα θα είναι και η ακριβότερη έκδοση στην γκάμα του μεσαίου μοντέλου της Skoda.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης