Η Citroen επαναπροσδιορίζει τα sedan

Η Citroen επαναπροσδιορίζει τα sedan

Την πίστη της στην κατηγορία των sedan μέσα από τον εμπλουτισμό της γκάμας της με τρία νέα μοντέλα δηλώνει η Citroen η οποία θα παρουσιάσει μια εντελώς διαφορετική και επαναστατική C6 στην Έκθεση Παρισιού το 2020.

citroencx-00145654harpi1000
Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η Citroen σχεδιάζει να προσθέσει στη γκάμα της τρία νέα sedan, όπως αποκάλυψε ο Διευθυντής Marketing της εταιρίας Arnaud Belloni κατά τη διάρκεια του Goodwood Festival of Speed. Η αρχή θα γίνει με την έλευση της νέας C6 η ουσιαστικά θα αποτελεί μια επανεφεύρεση της ναυαρχίδας της Citroen.

Αυτή η κίνηση της γαλλικής εταιρίας έρχεται σε αντίθεση με την τάση που υπάρχει στην αυτοκινητοβιομηχανία για συρρίκνωση της συγκεκριμένης κατηγορίας. Ωστόσο σύμφωνα με τον Belloni δεν πρόκειται για μια απόφαση η οποία θα βασιστεί σε συμβατικές λύσεις και δημιουργίες. Θα υπάρχει μια εντελώς φρέσκια και διαφορετική προσέγγιση στον συνολικό χαρακτήρα και αυτό θα γίνεται αντιληπτό ακόμα και στο κομμάτι του σχεδιασμού. Για παράδειγμα η C6 αναμένεται να αντλήσει έμπνευση και αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο Cxperience του 2016. Η εξέλιξη φαίνεται πως βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο σημείο καθώς το αυτοκίνητο φημολογείται πως θα παρουσιαστεί στο Παρίσι το 2020.

Ωστόσο μετά την C6 θα ακολουθήσουν δύο ακόμα sedan μοντέλα που σύμφωνα με τον Belloni θα παρουσιαστούν το 2021 στην τελική τους μορφή και όχι απλά ως πρωτότυπα. Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε πως η έλευση των νέων sedan μοντέλων θα αποτελέσει μια ευκαιρία ώστε η Citroen να εκφράσει το δημιουργικό και πρωτοπόρο σχεδιαστικό της πνεύμα σε μια εποχή που ούτως ή άλλως η ηλεκτροκίνηση θα φέρει σημαντικές αλλαγές στην αυτοκίνηση.
Πάντως ο Belloni δεν άνοιξε τα χαρτιά του αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για τα νέα μοντέλα αρκούμενος απλά να σημειώσει πως θα εστιάζουν κυρίως στην αγορά της Κίνας που σήμερα είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως για sedan αυτοκίνητα.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης