Car
#TAGS:

Προχωρά η εξέλιξη της υβριδικής Ferrari με V6 κινητήρα

040_ferrari_hybrid456543harpi1000_1

Για ακόμα μια φορά η κατασκοπευτικός φακός συλλαμβάνει μια έντονα καμουφλαρισμένη πρωτότυπη Ferrari που πιθανότατα φορά υβριδικό V6 κινητήρα και ίσως θα αποτελεί το νέο supercar από το Μαρανέλο.

Πολύ λίγα είναι αυτά που γνωρίζουμε έως τώρα σχετικά με τη νέα Ferrari. Μέχρι πρόσφατα υπήρχαν έντονες φήμες σχετικά με την έλευση ενός μοντέλου υβριδικό σύστημα ισχύος και αυτές επιβεβαιώθηκαν πρόσφατα από τους ανθρώπους της εταιρίας χωρίς όμως να πέσει περισσότερο φως σχετικά με αυτό. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως η ιταλική εταιρία θα παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο μέσα στο καλοκαίρι.
Οι πιο πρόσφατες κατασκοπευτικές φωτογραφίες από ένα πρωτότυπο δοκιμών ενισχύουν τις πιθανότητες να πρόκειται για το εν λόγω αυτοκίνητο καθώς επάνω τους υπάρχει ένα σήμα που επισημαίνει την ύπαρξη ηλεκτρισμού. Αυτό λοιπόν είναι ίσως η πιο ισχυρή ένδειξη πως πρόκειται για ένα μοντέλο με υβριδικό σύστημα ισχύος που συνδυάζει κινητήρα εσωτερικής καύσης αλλά και ηλεκτρισμό.

Ο υβριδικός κινητήρας είναι κάτι που είχε επιβεβαιωθεί από τον Sergio Marchionne και θεωρείται μια απόλυτα φυσική εξέλιξη για την Ferrari η οποία άλλωστε έχει ιδιαίτερα πλούσια τεχνογνωσία επάνω στον συγκεκριμένο τομέα από την αγωνιστική εμπλοκή της στην F1. Ο υβριδικός κινητήρας είναι κάτι που πλέον αγγίζει τα όρια της υποχρεωτικής λύσης για του κατασκευαστές υψηλών επιδόσεων ώστε να υπάρχει συμμόρφωση με τους αυστηρούς κανονισμούς εκπομπών ρύπων. Ωστόσο στην περίπτωση της Ferrari αναμένεται πως το υβριδικό σύστημα θα παίζει καίριο ρόλο και στην αύξηση της απόδοσης και την αναβάθμιση των επιδόσεων.
Αν και ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές οι τεχνικές λεπτομέρειες του κινητήρα τα πιο πιθανά σενάρια μιλούν για ένα V6 twin-turbo σύνολο 2.9 λίτρων που στην συμβατική του μορφή θα φθάνει τους 610 ίππους ενώ με την προσθήκη του υβριδικού συστήματος θα είναι ικανό για απόδοση 730 ίππων. Ο κινητήρας είναι πιθανό να συνοδεύει ένα νέο κεντρομήχανο μοντέλο που πάντως είναι απίθανο να ονομάζεται Dino ενώ δεν αποκλείεται να τον δούμε και στην Purosangue, το SUV που ετοιμάζει η Ferrari.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

George

Για να τελειώνουμε μια και καλή με τα υβριδικά, ειδικά αυτά που δεν είναι plug in. Όλη η ενέργεια παράγεται από τη βενζίνη που καίνε. Το γεγονός ότι κάνουν μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου, αποδεικνύει ότι είναι τόσο αποδοτικότεροι οι ηλεκτροκινητήρες, που παρά τις απώλειες μετατροπής της μηχανικής ενέργειας σε ηλεκτρική, της αποθήκευσής της σε μπαταρίες μέσω κυκλωμάτων που έχουν έχουν επίσης απώλειες και ξανά πάλι σε ηλεκτρική (νέες απώλειες) ώστε να τροφοδοτήσουν τον ηλεκτροκινητήρα, καταφέρνουν να εξοικονομούν ενέργεια σε σχέση με το να παράγεται όλη η κίνηση από τον βασικό κινητήρα. Και παρόλα αυτά προτιμούν ακόμη τους χαζοκινητήρες εσωτερικής καύσης με τις υποβαθμισμένες επιδόσεις, αντί να αποθηκεύουν ηλεκτρική ενέργεια στα αυτοκίνητα και να τα κινούν με ηλεκτροκινητήρες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gla1

Η νέα GLA έχει: Εντονότερο χαρακτήρα, μεγαλύτερους χώρους και περισσότερη ασφάλεια. Το όγδοο μοντέλο, συμπληρώνει την νέα Compact γενιά των αυτοκινήτων της Mercedes-Benz και είναι επίσης και το entry-level στην οικογένεια μοντέλων SUV της μάρκας.

Lancia_Modern_Stratos_boi_1

Με πολλά ρετρό στοιχεία στην εμφάνισή της και κάποια χαρακτηριστικά από το πρωτότυπο Modulo της Ferrari, η νέα πρόταση για τη θρυλική Lancia Stratos Zero, δίνει ελπίδες για κάτι νέο από την Ιταλική εταιρεία.

1