Προχωρά η εξέλιξη της υβριδικής Ferrari με V6 κινητήρα

Προχωρά η εξέλιξη της υβριδικής Ferrari με V6 κινητήρα

Για ακόμα μια φορά η κατασκοπευτικός φακός συλλαμβάνει μια έντονα καμουφλαρισμένη πρωτότυπη Ferrari που πιθανότατα φορά υβριδικό V6 κινητήρα και ίσως θα αποτελεί το νέο supercar από το Μαρανέλο.

040_ferrari_hybrid456543harpi1000_1
Πολύ λίγα είναι αυτά που γνωρίζουμε έως τώρα σχετικά με τη νέα Ferrari. Μέχρι πρόσφατα υπήρχαν έντονες φήμες σχετικά με την έλευση ενός μοντέλου υβριδικό σύστημα ισχύος και αυτές επιβεβαιώθηκαν πρόσφατα από τους ανθρώπους της εταιρίας χωρίς όμως να πέσει περισσότερο φως σχετικά με αυτό. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως η ιταλική εταιρία θα παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο μέσα στο καλοκαίρι.
Οι πιο πρόσφατες κατασκοπευτικές φωτογραφίες από ένα πρωτότυπο δοκιμών ενισχύουν τις πιθανότητες να πρόκειται για το εν λόγω αυτοκίνητο καθώς επάνω τους υπάρχει ένα σήμα που επισημαίνει την ύπαρξη ηλεκτρισμού. Αυτό λοιπόν είναι ίσως η πιο ισχυρή ένδειξη πως πρόκειται για ένα μοντέλο με υβριδικό σύστημα ισχύος που συνδυάζει κινητήρα εσωτερικής καύσης αλλά και ηλεκτρισμό.

Ο υβριδικός κινητήρας είναι κάτι που είχε επιβεβαιωθεί από τον Sergio Marchionne και θεωρείται μια απόλυτα φυσική εξέλιξη για την Ferrari η οποία άλλωστε έχει ιδιαίτερα πλούσια τεχνογνωσία επάνω στον συγκεκριμένο τομέα από την αγωνιστική εμπλοκή της στην F1. Ο υβριδικός κινητήρας είναι κάτι που πλέον αγγίζει τα όρια της υποχρεωτικής λύσης για του κατασκευαστές υψηλών επιδόσεων ώστε να υπάρχει συμμόρφωση με τους αυστηρούς κανονισμούς εκπομπών ρύπων. Ωστόσο στην περίπτωση της Ferrari αναμένεται πως το υβριδικό σύστημα θα παίζει καίριο ρόλο και στην αύξηση της απόδοσης και την αναβάθμιση των επιδόσεων.
Αν και ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές οι τεχνικές λεπτομέρειες του κινητήρα τα πιο πιθανά σενάρια μιλούν για ένα V6 twin-turbo σύνολο 2.9 λίτρων που στην συμβατική του μορφή θα φθάνει τους 610 ίππους ενώ με την προσθήκη του υβριδικού συστήματος θα είναι ικανό για απόδοση 730 ίππων. Ο κινητήρας είναι πιθανό να συνοδεύει ένα νέο κεντρομήχανο μοντέλο που πάντως είναι απίθανο να ονομάζεται Dino ενώ δεν αποκλείεται να τον δούμε και στην Purosangue, το SUV που ετοιμάζει η Ferrari.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης