«Υπεύθυνη οδήγηση σημαίνει σεβασμός στη ζωή»

«Υπεύθυνη οδήγηση σημαίνει σεβασμός στη ζωή»

Το  Ι.Ο.ΑΣ. σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) και δεκάδες ακόμα φορείς, διοργανώνει για 10η συνεχή χρονιά την Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας. 

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» ενώνει τις δυνάμεις του με τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) και δεκάδες ακόμα φορείς, και διοργανώνει για 10η συνεχή χρονιά την Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (18-24/3) με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην Αττική και όλη τη χώρα για τη σωστή ενημέρωση και πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων που αποτελούν μάστιγα για την κοινωνία μας. 

Με κεντρικό μήνυμα «Υπεύθυνη οδήγηση σημαίνει σεβασμός στη ζωή»
, η φετινή δέκατη διοργάνωση δίνει προτεραιότητα στην ενίσχυση της κυκλοφοριακής αγωγής, της υπεύθυνης οδήγησης και της ευγένειας στους ελληνικούς δρόμους, μέσα από πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση στην Οδική Ασφάλεια όλων των χρηστών του οδικού δικτύου: μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών, πολιτών και εκπροσώπων φορέων. 

Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για ενημέρωση πάνω σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, το Ι.Ο.ΑΣ. διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Πολίτες & Πολιτεία: Συνέργεια για την πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων» (21/3), με τη συμμετοχή εκπροσώπου του ETSC και δεκάδων ειδικών και θεσμικών εκπροσώπων από την Ελλάδα, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών. 

Οι δράσεις της 10ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας υλοποιούνται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον», του φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ» με διακριτικό τίτλο «HELLASTRON», του Ομίλου Ο.Α.Σ.Α., της ΕΥΔ ΕΠ «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) και του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμονας».Προσομοιωτής ανατροπής οχήματος του ΙΟΑΣ

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 10ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας:

Κυριακή 19/3 - Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου 
Παιδιά και γονείς εκπαιδεύονται στην Οδική Ασφάλεια με τα εγκεκριμένα προγράμματα «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» και «Ασφαλώς Ποδηλατώ» του Ι.Ο.ΑΣ. Εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό σε συνεργασία με το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου. Πληροφορίες: 210 8816187 και www.hellenicmotormuseum.gr

Δευτέρα 20/3 – Καθαρισμός Πινακίδων στο Δήμο Σερρών
Clean Up-Safety Day. Μαθητές συμμετέχουν στην Εκστρατεία του Ι.Ο.ΑΣ. και καθαρίζουν βανδαλισμένες πινακίδες σήμανσης, σε συνεργασία με το Δήμο και τη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών.

Δευτέρα 20/3 - Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα 
Εσπερίδα στην Κυκλοφοριακή Αγωγή για εκπαιδευτικούς του πανελλαδικού Δικτύου Teachers4Europe, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.          
                               
Τρίτη 21/3 - Υπουργείο Μεταφορών & Υποδομών 
«Πολιτεία & Πολίτες: Συνέργεια για την πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων». Ημερίδα υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών με συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών (09.00–14.00, Αμφιθέατρο Υπουργείου, Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου).

Tετάρτη 22/3 & Πέμπτη 23/3 - Σύνταγμα - Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο
Η Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας (Mobile NEST) στην Πλατεία Συντάγματος. Για 2 ημέρες οι εκπαιδευτές του Ινστιτούτου εκπαιδεύουν τους πολίτες στην ασφαλή οδηγική συμπεριφορά με τον εξοπλισμό προσομοιώσεων επικίνδυνων συνθηκών του Ι.Ο.ΑΣ., υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων (Ώρες λειτουργίας: 11.00 - 18.00).

Τετάρτη 22/3 & Πέμπτη 23/3 - Περιφ. Ημέρα Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδας
«Μη χάνεις τον έλεγχο – Κάνε έναν έλεγχο». Δωρεάν τεχνικοί έλεγχοι οχημάτων στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Μια πρωτοβουλία των Ι.Ο.ΑΣ. και ΓΕΦΥΡΑ, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Ανακοίνωση αποτελεσμάτων έρευνας σχετικά με την ελλιπή συντήρηση των αυτοκινήτων.

Πέμπτη 23/3 - Στάση μετρό «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» 
Εθελοντική Αιμοδοσία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Ι.Ο.ΑΣ. για τα τροχαία συμβάντα σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας και την υποστήριξη του Ομίλου Ο.Α.Σ.Α. (Aίθουσα πολλαπλών χρήσεων / Ώρες αιμοδοσίας: 10.00 - 16.00)

Παρασκευή 24/3 - Λεωφόρος Κατεχάκη 
«Οδηγώ, κλείνω το κινητό». Το ΕΠΠΠΟΣ (Παρατηρητήριο του Ι.Ο.ΑΣ. για την Οδική Ασφάλεια) πραγματοποιεί παρατηρήσεις για τη χρήση κινητού, με συμμετοχή δημοτών σε συνεργασία με την πλατφόρμα «MEV Ηλιούπολης». 
Στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Ευγένειας στο Δρόμο» παράλληλα με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα γίνει διανομή έντυπου πληροφοριακού υλικού από τους αυτοκινητόδρομους της χώρας με τη συνεργασία του φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ», με διακριτικό τίτλο «HELLASTRON» και συνεργαζόμενους κοινωνικούς φορείς πανελλαδικά.          
Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας θα πραγματοποιούνται:

Πανελλαδική προβολή της τηλεοπτικής καμπάνιας «Βιάζεσαι να φτάσεις;
Κι εμείς!» του Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς» και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα που εστιάζει στο θέμα της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης και υποστηρίζεται από την Ελληνική Αστυνομία, το Ελληνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος.

Ενημέρωση για το πρόγραμμα της 10ης Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας με τοποθέτηση αφισών σε μέρος του στόλου της Ο.ΣΥ. και προβολή μηνυμάτων Οδικής Ασφάλειας μέσω του συστήματος τηλεματικής του ΟΑΣΑ.

Μετάδοση ραδιοφωνικών κοινωνικών μηνυμάτων του Ι.Ο.ΑΣ. με συμβουλές για την ασφάλεια των μετακινήσεων από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας. 

Διανομή έντυπου πληροφοριακού υλικού από συνεργαζόμενους κοινωνικούς φορείς πανελλαδικά.


ΣΧΟΛΙΑ (2)

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

Πολλες φορες ακούμε οτι το πραγματικο ποιον ενος λαου το βλεπεις με τη συμπεριφορά του στα γήπεδα κ στο δρόμο. Τιποτα δεν ειναι πιο κοντα στην αληθεια! Ενω στο εξωτερικό ειμαστε μια χαρα νομοταγείς, κοτούλες στο δρόμο, υπακούμε ολόκληρο τον ΚΟΚ, εδω στο Ελλαδισταν ειμαστε οι μαμάω,, ειμαστε οι ιππότες της ασφάλτου, ειμαστε ο Χαμιλτον, ο Λαουντα, ο Ράικονεν! Σεβασμός ΜΗΔΕΝ στους υπολοιπους αλλα ΟΥΤΕ στους εαυτους μας! Απλα δειτε πως εχουμε τα βρέφη μας στα ποδια μας ή μπροστα μας στο μηχανάκι. Δειτε ποσοι φοράνε ζώνη, ποσοι φοράνε κράνος, ποσοι σταματάνε στα στοπ, στα κίτρινα, ακομα κ ΚΟΚΚΙΝΑ φανάρια! Ποσοι σταματάνε μετα απο ατύχημα που προκάλεσαν να βοηθήσουν ή να αναλάβουν ευθύνη. Οταν πατε δικαστηριο, ακομα χειρότερα! Δειτε ποσες χίλιες μύριες άσχετες αλλα κι αλλα δικαιολογίες για να γλυτώσουν τα πρόστιμα ή την ευθύνη. Δεν εχουνε οδική παιδεία, τελος! Καποια στιγμη αυτο γυρνάει πάνω μας. Η στα παιδια μας. Ειναι αισχος..

Αγύριγο κεφάλι

Αυτά που λέγω ΕΓΩ! Δικαιώνομαι διά μίαν εισέτι φοράν δι ό,τι λέγω. Βαίνομεν επί των εθνικών οδών με 60 χιλιόμετρα ανά ώραν εις την δεξιάν τούτων λωρίδαν και ούτω οδηγούμε με άνεσιν και συγχρόνως ρεμβάζομεν και το γύρο υπέροχο τοπίο. ΑΣΦΑΛΕΙΑ, υπευθυνότης, ΑΠΟΛΑΥΣΙΣ. _______Γρήγορα βαίνουσιν, όσοι έχουν ..."λόγους" να αποδείξωσι εις τους άλλους με αυτούς τους τρόπους την ...(ασήμαντον) ύπαρξιν των!..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

180119_Fiat_500-Mirror_12

Η έκδοση 500 Mirror διαθέτει αναβαθμισμένο εξοπλισμό, προσφέρεται με 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και με άτοκο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

1
skoda-kamiq-teaser1000

H Skoda δημοσιοποίησε τα πρώτα επίσημα σκίτσα του νέου της compact crossover. Το μοντέλο θα κάνει την εμφάνισή του στην έκθεση αυτοκινήτου στο Πεκίνο.

Tesla-chinese-1000

Σε μια κίνηση-έκπληξη η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα άρει τις απαγορεύσεις προς τους ξένους κατασκευαστές αυτοκινήτων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα πλέον να μπουν ακόμη και αυτόνομα στην αγορά της χώρας.

A-Class-Trip-1000-2

H νέα γενιά της Mercedes A-Class είναι ένα από τα πιο σημαντικά λανσαρίσματα της χρονιάς, υιοθετώντας κορυφαία συστήματα τεχνολογίας και νέους, ισχυρούς και συνάμα οικονομικούς κινητήρες. Πόσο όμως θα κοστίζει στη χώρα μας το νέο μοντέλο;