F1: Τι θα γίνει με τις αναρτήσεις;

F1: Τι θα γίνει με τις αναρτήσεις;

Δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν από το επόμενο GP στη Γερμανία την ερχόμενη Κυριακή (20/7), θα απαγορευτεί το σύστημα σύνδεσης της εμπρός με την πίσω ανάρτηση.

F1: Τι θα γίνει με τις αναρτήσεις;
Η FIA νωρίτερα μέσα στη βδομάδα έστειλε επιστολή προς τις ομάδες όπου επισημαίνει πως η συγκεκριμένη διάταξη που ενώνει την εμπρός με την πίσω ανάρτηση έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία αεροδυναμικού πλεονεκτήματος πράγμα το οποίο αντιβαίνει τους κανονισμούς αν πρόκειται για διάταξη που έχει βαθμούς ελευθερίας και δεν είναι πακτωμένη. Το αεροδυναμικό πλεονέκτημα προκύπτει λόγω της οριοθέτησης της απόστασης του μονοθεσίου από το έδαφος που δε μεταβάλλεται σημαντικά στη φάση της επιτάχυνσης ή της επιβράδυνσης λόγω της σύνδεσης της ανάρτησης που μεταφέρει υδραυλικά τις εντάσεις από τον ένα στον άλλο άξονα.
Η FIA ανακοίνωσε στις ομάδες πως προτίθεται να απαγορεύσει τις συνδεδεμένες αναρτήσεις από τη Γερμανία. Τους έδωσε όμως την επιλογή αν υπάρξει ομόφωνη απόφασή τους  που να ζητά την αναβολή μέχρι την αρχή του νέου πρωταθλήματος, να ισχύσει αυτό.

Οι αρχικές φήμες και αντιδράσεις υπέθεταν πως επρόκειτο για προσπάθεια
Κλείσιμο
συγκεκριμένων ομάδων να φρενάρουν την υπεροχή της Mercedes. Εικάζεται πως η γερμανική εταιρεία έχει το πιο εξελιγμένο σύστημα συνδεδεμένης ανάρτησης (Front and Rear Interconnected Suspension).
Μέχρι τώρα έχουν συμφωνήσει για την αναβολή της απαγόρευσης ως το 2015 Red Bull, Ferrari, Williams, ΜcLaren, Lotus και Marussia  πράγμα που δείχνει πως οι κύριοι ανταγωνιστές της Mercedes δεν έχουν σκοπό να την πλήξουν μέσω αυτού.  Βέβαια απομένει να συμφωνήσουν ομάδες όπως οι Sauber, Caterham που δεν έχουν FRIC αλλά και η Force India η οποία θεωρητικά καθότι χρησιμοποιεί μονάδα ισχύος Mercedes θα το κάνει. Επίσης λογικά η Toro Rosso θα εναρμονιστεί με τη γραμμή της Red Bull.



Δεν υπάρχει κάποια ασφαλής ένδειξη ότι η απαγόρευση του FRIC
θα οδηγήσει σε ανατροπή των ισορροπιών στο grid. Οπότε όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως το κυριότερο θέμα για τις ομάδες είναι το κόστος. Θέλουν να γνωρίζουν άμεσα την απόφαση της FIA ώστε να μην επενδύσουν στη σχεδίαση κιβωτίου και αναρτήσεων για το 2015 υπολογίζοντας το σύστημα σύνδεσης.

Το ερώτημα είναι αν τελικά θ' απαγορευτεί το FRIC άμεσα από το Γερμανικό GP ή από την αρχή της νέας χρονιάς. Τέλος μένει να αποδειχτεί αν αυτό θα ανατρέψει την εικόνα που είχαμε στον τελευταίο αγώνα στη Βρετανία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης