Χάμιλτον: Έχει πολύ δρόμο ακόμη το πρωτάθλημα!

Χάμιλτον: Έχει πολύ δρόμο ακόμη το πρωτάθλημα!

Ο Βρετανός πιλότος μετά τη χθεσινή νίκη του teammate του, Νίκο Ρόσμπεργκ στην Αυστρία υπολείπεται 29 βαθμούς παρότι έχει κερδίσει στους μισούς αγώνες έως τώρα.

Χάμιλτον: Έχει πολύ δρόμο ακόμη το πρωτάθλημα!
Η 3η φετινή νίκη του Ρόσμπεργκ επί Αυστριακού εδάφους αυτή τη φορά με τη Mercedes να οριοθετεί το ρυθμό των δυο πιλότων ώστε να διασφαλίσει το 1-2 έριξε λάδι στη φωτιά.
Η προσωπική σχέση των Χάμιλτον – Ρόσμπεργκ βρίσκεται σε πολύ άσχημο σημείο, είναι χαρακτηριστικό ότι βγαίνοντας από τα μονοθέσια χαιρετήθηκαν άπαξ όπως τους έχουν υποχρεώσει από την ομάδα να κάνουν και μετά ούτε βλέμμα.

Κλείσιμο
Στις δοκιμές του Σαββάτου η μεταξύ των κόντρα τους είχε οδηγήσει
σε ακραίες προσπάθειες με αποτέλεσμα κανείς τους να μην βρεθεί στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Ο Χάμιλτον πηγαίνοντας στην Αυστρία σίγουρα είχε σα στόχο να μειώσει τη διαφορά των 22 βαθμών που τον χώριζε από το Ρόσμπεργκ. Μετά τις κατατακτήριες δοκιμές όμως και την 9η θέση είναι σίγουρο πως αν κάποιος του πρότεινε το σενάριο ελαχιστοποίησης των απωλειών (7 βαθμοί) τότε πιθανότατα θα το υιοθετούσε.

Εν τέλει πράγματι ο Ρόσμπεργκ πήρε τη νίκη ο Χάμιλτον
έχει να κερδίσει από τις αρχές Μαΐου και το Ισπανικό GP.

Απομένουν 11 αγώνες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ο τελευταίος μάλιστα  δίνει διπλούς βαθμούς και ο Χάμιλτον πιστεύει πως πήρε το μάθημά του: «Είμαι ικανοποιημένος που κατάφερα ν’ ανακάμψω στον αγώνα. Πάντα μαθαίνουμε από τα παθήματα μας επίσης καλό είναι να θυμάστε πόσους βαθμούς έχω χάσει εγκαταλείποντας. Είμαι 29 βαθμούς πίσω χωρίς να έχω τερματίσει σ’ όλους τους αγώνες, ενώ απομένουν πολύ ακόμη. Αυτό το Σαββατοκύριακο υπήρχαν πολλά θετικά. Είχα πολύ καλό ρυθμό στον αγώνα, δεν κατάφερα να τον αξιοποιήσω όπως θα ήθελα θα τα καταφέρω όμως σίγουρα στον επόμενο αγώνα».




Όπως υποχρεούνταν από την ομάδα οι Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ χαιρετήθηκαν βγαίνοντας από τα μονοθέσια. Μετά παγωνιά...


Ο Χάμιλτον έχασε χτες χρόνο στις αλλαγές ελαστικών συνολικά τα δυο του πιτ στοπ
ήταν διάρκειας 22.226 και 22.555 έναντι 21.474 και 21.664 του Ρόσμπεργκ. Όπως προκύπτει ο Βρετανός έχασε 1.643sec στα πιτ.

Η ανάλυση που έκαναν στην απενημέρωση έδειξε όπως λέει ο Χάμιλτον: «Υπήρχε πρόβλημα στο δεύτερο πιτ στοπ στο κούμπωμα του εμπρός αριστερά τροχού ενώ στο πρώτο ακινητοποίησα το μονοθέσιο λίγο πιο κάτω απ’ το ιδανικό. Συνολικά έχασα κοντά στα δυο δευτερόλεπτα. Είναι σημαντικό αλλά δε θα άλλαζε η κατάταξη, δε θα έβγαινε 1ος».
Ο επόμενος αγώνας στο Σίλβερστον στις 6 Ιουλίου είναι ίσως μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα ανάμεσα στους δυο πιλότους. Η Mercedes έδειξε σαφώς μετά τον Καναδά ότι δεν έχει πρόθεση να τους αφήσει να μονομαχούν ανεξέλεγκτα. Πόσο μάλλον που πλέον η πίεση των Williams είναι σημαντική.

Ο Ρόσμπεργκ είχε κερδίσει πέρυσι στο Σίλβερστον μετά την εγκατάλειψη του Φέτελ.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης