Και όμως υπάρχει Lamborghini S/W

Και όμως υπάρχει Lamborghini S/W

H Lamborghini, πέραν των supercars, έχει δημιουργήσει και ορισμένα υπερ-σπάνια μοντέλα.

240410153612_lamborghini-lm002-s

Ένα από αυτά είναι η Lamborghini LM002, ένα άκρως εντυπωσιακής σχεδιάσης μοντέλο, το οποίο ανήκε στην οικογένεια του Σουλτάνου του Μπρουνέι, όπως και δεκάδες άλλα σπάνια αυτοκίνητα.

Η πολύ ξεχωριστή LM002 κάποτε ήταν pickup και μετατράπηκε σε station wagon. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κατασκευαστεί μόλις τρεις, αλλά η μοναδική που πήρε την έγκριση της Lamborghini ήταν η συγκεκριμένη.

Την μετατροπή ανέλαβε ο Salvatore Diomante, ο διευθυντής του εργοστασίου της αυτοκινητοβιομηχανίας της δεκαετίας του ’60, Bizzarrini. Η μετατροπή από pickup σε station wagon την έκανε μισό τόνο βαρύτερη, συνεπώς το συνολικό της βάρος ανέρχεται στους 3 τόνους. Μέρος του βάρους είναι και ο V12 κινητήρας, ο οποίος έχει παρθεί από την Countach.

Πάντως, η κανονική Lamborghini LM002 είναι από μόνη της σπάνια, αφού μόλις 300 μονάδες βγήκαν από το ιταλικό εργοστάσιο μεταξύ 1986 και 1993. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε μία LM002 station wagon που ανήκει στην αντιπροσωπεία της Motikon.

Όσο παράδοξο αυτοκίνητο και αν είναι σχεδιαστικά, αυτή η LM002 του 1989 βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, καθώς έχει διανύσει κάτι λιγότερο από 10.000 χιλιόμετρα.

Ο Σουλτάνος του Μπρουνέι την οδήγησε για περίπου 1.700 χιλιόμετρα, πριν την αγοράσει ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος των BMW και VW. Τελικά, άλλαξε χέρια ακόμα μία φορά, όταν την απέκτησε μία Σουηδή βαθύπλουτη κυρία, για να πραγματοποιεί καθημερινές μετακινήσεις.

Πρόκειται για μία Lamborghini με ευρύχωρο εσωτερικό, καθώς εκεί βρίσκουμε τρία καθίσματα επιβατών (πλην των δύο εμπρός) και τρία καναπεδάκια.

Δυστυχώς, δεν έχει γνωστοποιηθεί το κόστος της αγοράς από την αντιπροσωπεία της Motikon, εάν θέλει κάποιος να την αποκτήσει, ούτε εάν πωλείται γενικά.

Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει πρώτα ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Filip Larsson να της αλλάξει ελαστικά και αυτό πρόκειται να του κοστίσει 54.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης