Ένα Land Rover Defender με θαλασσινή αύρα

Ένα Land Rover Defender με θαλασσινή αύρα

Το ολλανδικό ναυπηγείο Firmship δημιούργησε μία ιδιαίτερα στυλάτη έκδοση του Land Rover Defender.

240223151508_Firmship-Defender-1

Το Defender από το 1948, όταν και πρωτοπαρουσιάστηκε, αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μοντέλα 4x4, όχι μόνο για την Land Rover, αλλά για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Μάλιστα, η τελευταία γενιά του που λανσαρίστηκε το 2020 είναι ένα από τα πιο καλαίσθητα οχήματα που κυκλοφορούν παγκοσμίως.


Έχοντας τα παραπάνω η ολλανδική εταιρεία κατασκευής σκαφών, Firmship αποφάσισε σε συνεργασία με τον σχεδιαστή Τζομπ Σμιτς να δημιουργήσει μία άκρως κομψή έκδοση του Defender, η οποία διαθέτει μοναδικά στοιχεία.

Όπως το μονόχρωμο αμάξωμα που παραδόξως αποπνέει τόσο απλότητα, όσο και κομψότητα. Για να συμβεί αυτό η Firmship χρησιμοποίησε την ανοικτή γκρι απόχρωση με κωδικό RAL 7035, με την οποία βάφει και τα σκάφη της.

Παράλληλα, για το φινίρισμα έχουν επιλεγεί μεταλλικά στοιχεία υψηλής αντοχής, με μια τεχνοτροπία πάντως που δεν αλλοιώνει τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της συλλεκτικής έκδοσης.
Κλείσιμο

Όσο για το εσωτερικό του βρετανικού off-roader, έχει ανανεωθεί για να ταιριάζει με το εξωτερικό. Διακοσμημένη με δερμάτινα και υφασμάτινα καθίσματα, η καμπίνα χαρακτηρίζεται από την ίδια ουδετερότητα με την εξωτερική, με τη χρωματική παλέτα να κυριαρχείται πλέον από το ανοιχτό γκρι.

Δεν λείπουν οι διακριτικές μαύρες και κόκκινες πινελιές στο ταμπλό, στον επιλογέα ταχυτήτων και στην πόρπη της ζώνης ασφαλείας, αλλά αυτά χρησιμεύουν μόνο για να τονίσουν ακόμη περισσότερο την πιο ανοιχτή απόχρωση της ταπετσαρίας.

Μόνο 25 συλλεκτικά Land Rover Defender της Firmship θα βγουν στην παραγωγή και σίγουρα το αντίτιμο θα είναι αρκετά τσουχτερό, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δεν έχει ακόμα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης