Η Lamborghini εκπαιδεύει με τεχνητή νοημοσύνη

Η Lamborghini εκπαιδεύει με τεχνητή νοημοσύνη

Στην πρόσφατη έκθεση τεχνολογίας CES η Lamborghini παρουσίασε ένα πρωτοποριακό σύστημα τηλεμετρίας που αξιοποιεί την δυναμική της τεχνητής νοημοσύνης

Lamborghini_Telemetry_X__2_
Η Lamborghini παρουσίασε ένα εντυπωσιακό κόνσεπτ που μοιάζει σαν να ήρθε απευθείας από το μέλλον. Ο λόγος για το Telemetry X για το οποίο η ιταλική εταιρεία είπε πως είναι απλά μία πρόγευση της εμπειρίας που θα βιώσουν μελλοντικά οι πελάτες της. Παρουσιάστηκε στην έκθεση τεχνολογίας CES στο Λας Βέγκας και στόχος του Telemetry X είναι να κάνει την track day όχι μία τυπική εμπειρία, αλλά ένα βίωμα ζωής.
Το Telemetry X συνδυάζει έναν ψηφιακό συνοδηγό, ένα σύστημα βιομετρικών δεδομένων και μια λειτουργία απομακρυσμένης εκπαίδευσης που ονομάζεται Real Time Remote Garage. Η τελευταία χρησιμοποιεί τεχνολογία 5G για να ανεβάζει στο σύστημα την τηλεμετρία. Ένας εκπαιδευτής οδήγησης την παρατηρεί και δίνει αμέσως συμβουλές στον οδηγό, προτείνοντάς του παράλληλα τι να κάνει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Το σύστημα βιομετρικών δεδομένων τσεκάρει τους παλμούς της καρδιάς και το επίπεδο στρες του οδηγού. Κάτι παρόμοιο σαν τη συσκευή που δοκιμάστηκε στη Formula 2 την περασμένη σεζόν και βλέπαμε σε πραγματικό χρόνο τους παλμούς της καρδιάς των νεαρών οδηγών. Τέλος, ο ψηφιακός συνοδηγός, με επίσημη ονομασία Digital Co-Pilot είναι μία τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιεί ψηφιακή φωνή για να ενημερώνει συνεχώς τον οδηγό. Συγκρίνει τα βιομετρικά δεδομένα και συμβουλεύει τον οδηγό την ώρα που κάνει χρόνους στην πίστα. Για παράδειγμα, αναλύει τους χρόνους ανά γύρο του οδηγού, τονίζοντας πού χάνει χρόνο, ώστε να τον βελτιώσει στον επόμενο γύρο. Γίνεται και συγκεκριμένο μάλιστα, λέγοντας ποια είναι η ιδανική αγωνιστική γραμμή και η κατάλληλη ζώνη πέδησης. Σίγουρα, αυτοί οι λίγοι που έχουν Lamborghini και οι ακόμα λιγότεροι που την πάνε στην πίστα θα ενθουσιαστούν με αυτήν την νέα καινοτόμο τεχνολογία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης