Σε κατάσταση αναμονής έχει θέσει η Mazda τους φίλους του MX-5 καθώς το τελευταίο διάστημα έχει αφήσει αιχμές πως θα δείξει το πιθανότατα ηλεκτρικό μέλλον του διάσημου roadster στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο
UPD:
Μία φωτογραφία που δημοσίευσε η Mazda μάλλον δημιούργησε μεγάλη προσμονή. Η εταιρεία διάλεξε αυτόν τον τρόπο για να μας προϊδεάσει για το μέλλον του MX-5, το ηλεκτροκίνητο μέλλον. Σε αυτή, φαίνεται το ένα από τα δύο πίσω φωτιστικά σώματα ενός οχήματος, το φωτιζόμενο λογότυπό της, όπως και ένα ζεύγος κάθετα τοποθετημένων LED τα οποία μοιάζουν να ορίζουν αεροδυναμικό διαχύτη.
Σε ανακοίνωσή της, επιβεβαίωσε ότι στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο, η οποία θα διεξαχθεί από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου, θα παρουσιάσει ένα νέο πρωτότυπο το οποίο θα δείξει «το μέλλον όπως αυτό θα διαμορφωθεί από την αγάπη μας για τα αυτοκίνητα και θα συνεχίζει τη δέσμευσή μας να δημιουργούμε οχήματα που θα ικανοποιούν τους πελάτες μας».
Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες γι’ αυτό. Θυμίζουμε ότι η Mazda παρουσίασε πέρυσι τον Νοέμβριο το Vision Study Model (φωτογραφία επάνω), ένα αντίστοιχο πρωτότυπο με το οποίο έδειξαν ότι θα εμπλακούν ενεργότερα με την ηλεκτροκίνηση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το νέο πρωτότυπο όχημα που θα παρουσιαστεί εφέτος θα είναι ο προπομπός ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου σπορ μοντέλου. Τι περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει να είναι ο αντικαταστάτης του MX-5 ή τουλάχιστον αυτός είναι ο διακαής πόθος πολλών που θέλουν να υπάρχει το εμβληματικό roadster και στην επόμενη δεκαετία. Θυμίζουμε ότι το μοντέλο επανασχεδιάστηκε ελαφρώς πρόσφατα.
Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι στην έκθεση θα παρουσιάσει επίσης μία εκδοχή του MX-5 για άτομα με ειδικές ανάγκες όπως και μία η οποία θα έχει διαστάσεις στα 2/3 του μοντέλου και θα απευθύνεται σε παιδιά. Τέλος, θα έχει στο περίπτερό της και το Mazda 2, ο κινητήρας του οποίου μπορεί να λειτουργήσει και με βιοντίζελ.
Πολλές από τις αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση υποτιμώνται ή μένουν χωρίς φροντίδα, παρότι μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής, τις σχέσεις και την καθημερινότητα.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ξεχωρίζει για τις καταγάλανες παραλίες και τα καταπράσινα πευκοδάση συνεχίστηκε στις αρχές του Φθινοπώρου (7 - 9 Σεπτεμβρίου) το πρόγραμμα Plastic Free Greece, με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς που αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποδοτικοί.