Αυτό είναι το αγωνιστικό Hypercar της Lamborghini

Αυτό είναι το αγωνιστικό Hypercar της Lamborghini

Το Goodwood, όπως και πολλοί κατασκευαστές, επέλεξε η Lamborghini για την αποκάλυψη του αγωνιστικού Hypercar SC63 LMDh με το οποίο θα συμμετέχει στην κορυφαία κατηγορία του WEC αλλά και στο Le Mans από το 2024 

Lamborghini_SC63_LM__2_
Το Goodwood Festival of Speed ήδη έχει συγκεντρώσει πολύ κόσμο ο οποίος θέλει να δει από κοντά τα νέα μοντέλα της παγκόσμιας Αυτοκινητοβιομηχανίας.
Tα στελέχη της Lamborghini αποφάσισαν να λάβουν μέρος παρουσιάζοντας το πρωτότυπο SC63 LMDh, το πιο προηγμένο τεχνολογικά αγωνιστικό όχημά τους, με το οποίο η ιταλική φίρμα θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής από το 2024 και ιδιαίτερα στο Le Mans.
Η ιταλική εταιρεία κάνει ακόμα δοκιμές εξέλιξης στο αγωνιστικό όχημα και όσοι θα βρεθούν στο Goodwood θα δουν το αυτοκίνητο σε πρώιμη μορφή του.
Για την περίσταση, αλλά και για λόγους που έχουν να κάνουν με το να μην αποκαλυφθεί η τελική μορφή του ακόμα, το SC63 LMDh δεν έχει το πλήρες αεροδυναμικό πακέτο στο αμάξωμά του.
Ο σχετικός Κανονισμός της FIA προβλέπει ότι όλες οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν συστήματα και μηχανικά μέρη από συγκεκριμένους, εγκεκριμένους από αυτή, προμηθευτές.
Η Lamborghini, επέλεξε μονοκόκ σασί της Ligier, όμως η σχεδίαση του αμαξώματος έγινε από τα στελέχη της ιταλικής εταιρείας ου εργάζονται στο Centro Stile. Έτσι, εάν κάποιος το παρατηρήσει θα διαπιστώσει αισθητικά στοιχεία από τη Revuelto αλλά και από την πίσω αεροτομή της Countach.
Όπως έγινε γνωστό, το αγωνιστικό SC63 LMDh θα έχει V8 κινητήρα ο οποίος θα διαθέτει σύστημα υβριδικής διάταξης, όπως επιβάλλει ο νέος Κανονισμός της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου για τα οχήματα που συμμετέχουν στη μεγάλη κατηγορία του σχετικού Πρωταθλήματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης