Το νέο Art Car της BMW

Το νέο Art Car της BMW

Η παράδοση των φιλοτεχνημένων από μεγάλους καλλιτέχνες αυτοκινήτων της BMW θα συνεχιστεί έχοντας αυτή τη φορά ως καμβά την εντυπωσιακή M Hybrid V8.

BMW_art_car
Ήταν το 1975 όταν ο Αλεξάντερ Κάλντερ δημιούργησε με βάση την 3.0 CSL (E9) το πρώτο Art Car της BMW. Από τότε δεκάδες εντυπωσιακές δημιουργίες από μεγάλους εικαστικούς καλλιτέχνες αποτυπώθηκαν επάνω στο αμάξωμα διαφόρων μοντέλων της BMW. Τρέχοντας γρήγορα προς το σήμερα, η γερμανική μάρκα πολυτελείας ανακοίνωσε ότι έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για το επόμενο… καλλιτεχνικό όχημα.
Τα περισσότερα Art Cars της BMW έχουν βασιστεί σε αγωνιστικά αυτοκίνητα και η επερχόμενη δημιουργία δεν αποτελεί εξαίρεση. Το αγωνιστικό πρωτότυπο M Hybrid V8 θα είναι ο καμβάς επάνω στον οποίο θα δημιουργήσει η γεννημένη στην Αιθιοπία καλλιτέχνης Τζούλι Μεχρετού.
Πριν συμβεί αυτό, το M Hybrid V8 φωτογραφήθηκε στο Μουσείο Guggenheim της Νέας Υόρκη,ς χωρίς… μακιγιάζ. Σπάνια βλέπουμε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με γυμνό αμάξωμα από ανθρακονήματα (και βάρος μόλις 1.1030 κιλά) και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, δεδομένης της χαρακτηριστικής σιλουέτας του υποψήφιου LMDh της BMW. Το αυτοκίνητο αγωνίζεται ήδη στο IMSA -όπου σημείωσε την πρώτη του νίκη το περασμένο Σαββατοκύριακο – και θα αγωνιστεί στο WEC του χρόνου, όταν θα το δούμε στο Le Mans. Το 2024, το τμήμα μηχανοκίνητου αθλητισμού της βαυαρικής φίρμας, θα γιορτάσει την 25η επέτειο της νίκης του V12 LMR κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής που διεξήχθη στο Circuit de la Sarthe.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης