Η DS μας ξεναγεί στο σαλόνι του μέλλοντος

Η DS μας ξεναγεί στο σαλόνι του μέλλοντος

Η σχεδιαστική πρόταση DS M.i. 21 αποτυπώνει τον οραματισμό των σχεδιαστών της DS Automobiles για το εσωτερικό των μελλοντικών μοντέλων της πολυτελούς γαλλικής φίρμας.

DS_Automobiles_Mi_21
Η φιλοσοφία των σχεδιαστών αλλά και των στελεχών της DS Automobiles περιστρέφεται γύρω από το δεδομένο πως κανένα αυτοκίνητο και προϊόν της εταιρίας δεν είναι δυνατόν να μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο. Η συγκεκριμένη πρακτική δεν αφορά μόνο στο αμάξωμα αλλά και στο εσωτερικό των οχημάτων της. Αυτό το διαπιστώνουμε ήδη, στα υπάρχοντα μοντέλα της, συνεπώς για το μέλλον οι ιδέες είναι ακόμα εντυπωσιακότερες.
Αυτό ακριβώς δηλώνει το M.i. 21, το πρωτότυπο εσωτερικό που αποκαλύφθηκε από την εταιρεία στο πλαίσιο της έκθεσης που πραγματοποιείται στο Grand Palais Ephémère, στο Παρίσι. Αυτή τη φορά, τα στελέχη τής DS Automobiles επέλεξαν να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο το οποίο αφορά μόνο στον χώρο επιβατών ενός οχήματος και όχι σε ένα αυτοκίνητο στο οποίο να υπάρχουν υλοποιημένες οι ιδέες τους και για την καμπίνα του.
Το M.i. 21 είναι ένα φουτουριστικής αντίληψης ταμπλό το οποίο διακρίνεται για τα επιμέρους στοιχεία του τα οποία δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σύνολο, εν τέλει. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, οι βασικοί άξονες για τη δημιουργία του ήταν η φωτεινότητα στο εσωτερικό, οι όγκοι και η μεταξύ τους σύνθεση για να δημιουργείται μια αρμονία μεταξύ τους αλλά και ο ήχος από το ηχοσύστημα ο οποίος πρέπει να συμβάλλει στην ευχάριστη μετακίνηση των επιβατών.
Κλείσιμο
Πρωταγωνιστικό στοιχείο είναι η ευρεία οθόνη και οι δυνατότητες πληροφόρησης που θα δίνει σε αυτούς κάθε φορά και τέλος η έμφαση στην πρακτικότητα αλλά και στην ιδιοτυπία η οποία θα αποτελεί την ταυτότητά του. Σύμφωνα με τον Τιερί Μετρό, (Thierry Metroz) Διευθυντή Σχεδιασμού της DS Automobiles, η υλοποίηση του M.i. 21 είναι ένα «εργαλείο», όπως το προσδιόρισε. Αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του οράματος των συνεργατών του και των σχεδίων που εξελίσσουν αυτή την περίοδο και αφορούν στα μελλοντικά μοντέλα της γαλλικής εταιρείας. Όπως ανέφερε, ένα τέτοιο πρωτότυπο θα έπρεπε να παραμείνει κρυφό, όπως συμβαίνει συνήθως στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Ωστόσο, αποφασίστηκε να παρουσιαστεί στο κοινό για να δείξουν ότι οι ιδέες τους μπορεί να είναι καινοτόμες και εντυπωσιακές, όμως είναι ρεαλιστικές και δύνανται να εφαρμοστούν στα καινούργια μοντέλα τής DS Automobiles, αυτά που πρόκειται να παρουσιαστούν ως το 2030.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης