Ιδού η κορυφαία έκδοση της Mercedes S-Class

Ιδού η κορυφαία έκδοση της Mercedes S-Class

Η Mercedes–AMG παρουσιάζει την πανίσχυρη και εξαιρετικά γρήγορη έκδοση της νέας S-Class.

221206070547_Mercedes-Benz-S63-AMG-E-Performance-1

Η γερμανική φίρμα δημιούργησε την κορυφαία εκδοχή της νέας γενιάς S-Class, που φέρει τον κωδικό «AMG S 63 E Performance», η οποία, όπως αποκαλύπτει άλλωστε η ονομασία της, διαθέτει plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.

Το σύστημα πρόωσής αποτελείται από τον V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων που για την περίσταση αποδίδει 612 ίππους, από έναν τοποθετημένο στον πίσω άξονα ηλεκτροκινητήρα με μέγιστη απόδοση 190 ίππων και από την μπαταρία 13,1 kWh που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την ομάδα της F1.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι μια συνδυαστική απόδοση 802 ίππων και 1.430 Nm ροπής, που εξασφαλίζουν ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα, μία σαφώς εντυπωσιακή τιμή, αν συνυπολογίσει κανείς το βάρος των 2,6 τόνων και τελική ταχύτητα 290 χλμ./ ώρα.

Καθαρά ηλεκτρικά η Mercedes-AMG S 63 E Performance μπορεί να κινηθεί για έως και 33 χιλιόμετρα και με μέγιστη ταχύτητα 140 χλμ./ ώρα. Δεν λείπει βέβαια η τετρακίνηση και η τετραδιεύθυνση, τα εφτά συνολικά προγράμματα οδήγησης, το σύστημα AMG Dynamics με άλλα τρία προγράμματα (Badic, Advanced και Pro), καθώς και το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης με προαιρετικά κεραμικά δισκόφρενα.

Η ανάρτηση είναι πνευματική και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη μέσω του συστήματος Ride Control+ που προσαρμόζει τις ρυθμίσεις έως και 500 φορές το δευτερόλεπτο.

Οπτικά η κορυφαία S-Class, που είναι διαθέσιμη μόνο με το μεγάλο μεταξόνιο, ξεχωρίζει με την εμφατικη μάσκα Panamera και τις ζάντες των 21 ιντσών, καθώς και διάφορα άλλα στοιχεία, όπως για παράδειγμα τις απολήξεις της εξάτμισης. Αυτό ισχύει και για το εσωτερικό, ενώ ειδικές λειτουργίες έχει και το σύστημα infotainment MBUX που συνδυάζεται με ένα ηχοσύστημα Dolby Atmos.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης