Το Mazda MX-5 αποκτά τεχνολογία Kinematic Posture Control

Το Mazda MX-5 αποκτά τεχνολογία Kinematic Posture Control

Ο διασκεδαστικός και οδηγοκεντρικός χαρακτήρας του Mazda MX-5 ενισχύεται περεταίρω χάρη στην ενσωμάτωση του πρωτοποριακού συστήματος Kinematic Posture Control (KPC) 

Mazda_MX5_KPC__3_
Το ΜΧ-5, το θρυλικό roadster της Mazda, έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο διασκεδαστικά μοντέλα της σύγχρονης αυτοκίνησης. Το Mazda MX-5 του 2022 συνεχίζει αυτή την παράδοση ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το οδηγικό ταλέντο του χάρη σε μια νέα τεχνολογία που ονομάζεται Kinematic Posture Control (KPC).
Το KPC ενισχύει τις δυνατότητες της πίσω ανάρτησης πολλαπλών συνδέσμων του MX-5, της οποίας το set up αποτρέπει την ανύψωση του αμαξώματος κατά το φρενάρισμα. Σε αντίθεση με παλιότερα μοντέλα, όταν το MX-5 στρίβει – κυρίως με υψηλές ταχύτητες και δυνάμεις G – το νέο σύστημα φρενάρει τον εσωτερικό πίσω τροχό για να αυξήσει την «αντι-ανυψωτική τάση», σταθεροποιώντας το, δίνοντας παράλληλα την αίσθηση ότι «αγκαλιάζει» το δρόμο.

Κλείσιμο
Στην πράξη, το MX-5 παραμένει ευκίνητο με ευχάριστη οδική συμπεριφορά κάτω από καθημερινές συνθήκες οδήγησης. Σε πιο απαιτητικές συνθήκες όπως για παράδειγμα σε δρόμο με κλειστές στροφές, το KPC αναγνωρίζει αμέσως τη διαφορά στις ταχύτητες μεταξύ των πίσω τροχών και αντιδρά, αυξάνοντας το επίπεδο παρέμβασης, όπως αυτό απαιτείται για να σταθεροποιηθεί το αυτοκίνητο.
Όλα τα MX-5 του 2022 συνοδεύονται από το KPC, το οποίο μάλιστα δεν προσθέτει καθόλου βάρος στο αυτοκίνητο επιτρέποντας στο MX-5 να διατηρήσει το σημαντικό πλεονέκτημα δίνει στην οδική συμπεριφορά το ελαφρύ αμάξωμα.
Βελτιώσεις έχουν γίνει όμως και στον κινητήρα για αύξηση της δύναμης και της αποδοτικότητας του καυσίμου. Ως αποτέλεσμα, η Mazda έχει συμμορφωθεί με τις αυστηρές εκπομπές ρύπων Euro 6d (που τέθηκαν σε ισχύ το 2021) χωρίς να χρειάζεται φίλτρο μικροσωματιδίων για κανέναν από τους βενζινοκινητήρες άμεσου ψεκασμού Skyactiv-G υψηλής συμπίεσης και υψηλών στροφών που προσφέρονται με το MX-5.
Το MX-5 2022 είναι ήδη διαθέσιμο στο Δίκτυο Επισήμων Εμπόρων της Mazda με τιμή εκκίνησης από 28.765 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης