Ηλεκτρικό κλασικό Mini "made in China"

Ηλεκτρικό κλασικό Mini "made in China"

Οι Κινέζοι καταπιάνονται με ένα ιερό τοτέμ της αυτοκίνησης και ετοιμάζουν την ηλεκτρική εκδοχή του. Αυτό είναι το κλασικό Mini.

China_Classic-Mini-EV-1
Το βρετανικό μικρό αυτοκίνητο πόλης κατασκευαζόταν από το 1959 μέχρι και το 2000 και απέχει πολύ τεχνολογικά από την εποχή της ηλεκτροκίνησης, του πλούσιου εξοπλισμού και των συστημάτων ασφαλείας.

Οι Κινέζοι, και συγκεκριμένα η Beijing Technology, κατοχύρωσαν στη σχετική υπηρεσία ευρεσιτεχνιών ένα σχέδιο ολόιδιο με αυτό του ιστορικού Mini. Αυτό σκοπεύουν να το εξελίξουν σε αμιγώς ηλεκτρικό και να είναι έτοιμο σε περίπου ένα έτος, ώστε να κυκλοφορήσει στους δρόμους του Πεκίνο και των άλλων μεγαλουπόλεων της Κίνας.



Πίσω από αυτή την ιδέα κρύβονται εύποροι χρηματοδότες και πιθανότατα η εταιρεία IAT Automobile Technology. Πιστεύουν δηλαδή ότι η ηλεκτρική αναβίωση του κλασικού Mini θα γεμίσει τα ταμεία τους και θα εκτοξεύσει την εταιρεία. Τη Mini άραγε τη ρώτησε κανείς για αυτή την πρωτοβουλία ή θα βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων; Πάντως αυτή η νοοτροπία αρέσει αρκετά στους Κινέζους που επιχείρησαν κάτι αντίστοιχο με το VW Beetle, με την εταιρεία Punk Cat να βρίσκεται πίσω από την ιδιαίτερη αναβίωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης