H Prodrive ετοιμάζει ηλεκτρική αναβίωση του Subaru Impreza 22B

H Prodrive ετοιμάζει ηλεκτρική αναβίωση του Subaru Impreza 22B

Ένα θρυλικό μοντέλο που έγραψε ιστορία στους αγώνες Ράλι και έχει καθιερωθεί ως μια από τις κορυφαίες δημιουργίες της Subaru, το Impreza 22B WRX STI, φαίνεται πως θα ζήσει και πάλι με ηλεκτρική υπόσταση και την υπογραφή της Prodrive.

PRODRIVE_P25__1_
Η μόδα των restomod, της επιστροφής δηλαδή εμβληματικών αυτοκινήτων του παρελθόντος με νέα μορφή και, σε κάποιες περιπτώσεις, με ηλεκτροκίνηση φαίνεται έχει συγκεντρώσει την προσοχή αρκετών ανεξάρτητων εταιριών τεχνολογίας και αυτοκινήτου.
Μεταξύ αυτών βρίσκεται πλέον και η Prodrive, η εταιρία που βρισκόταν πίσω από την αγωνιστική ομάδα της Subaru και προετοίμαζε τα Subaru WRX STI για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλι.
Μέσω του Twitter η βρετανική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα ένα σκίτσο, στο οποίο ουσιαστικά αναγγέλλει την αναβίωση ενός από τα πιο σημαντικά μοντέλα των αγώνων ράλι, σε μία νέα μορφή και με ηλεκτρική πρόωση.
Το ονομάζει Ρ25 και όπως αναφέρεται στο συνοδευτικό κείμενο της ανάρτησης θα πρόκειται για την αναβίωση ενός θρύλου με το σχετικό σκίτσο να δείχνει την σιλουέτα του εμβληματικού Impreza 22B WRX STI. Αυτό σημαίνει πως μιλάμε για ένα σύγχρονο restomod, οι Porsche 911 της Singer ή η Kimera Evo37.

To όνομα αφήνει να εννοηθεί ότι θα είναι ένα εορταστικό μοντέλο για τα 25 χρόνια της εμπλοκής της Prodrive στο WRC. Η επιλογή του Impreza του 1997 δεν είναι τυχαία καθώς το αυτοκίνητο είχε πρωταγωνιστήσει εκείνη την χρονιά στα μαγικά χέρια του Colin McRae, ο οποίος έχασε το πρωτάθλημα για έναν βαθμό αν και η Subaru είχε πάρει το πρωτάθλημα κατασκευαστών.
Η Prodrive ετοίμαζε τα αυτοκίνητα της Subaru για το WRC από το 1990 έως το 2008, έχοντας κερδίσει τρία πρωταθλήματα οδηγών και άλλα τρία κατασκευαστών, έχοντας ως οδηγούς μεγάλα ονόματα μεταξύ των οποίων ο Colin McRae και ο Richard Burns.
H εταιρία έχει επίσης σημαντική παρουσία στο LeMans με πέντε νίκες με Aston Martin και Ferrari, έξι τίτλους στο πρωτάθλημα WEC και έναν μεγάλο αριθμό νικών στο βρετανικό πρωτάθλημα BTCC. H Prodrive πρόσφατα έβγαλε σε μικρή παραγωγή το Hunter, μία έκδοση δρόμου του αγωνιστικού μοντέλου με το οποίο συμμετείχε στο ράλι Ντακάρ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης