Η Mazda υποδέχεται και πάλι τον Wankel

Η Mazda υποδέχεται και πάλι τον Wankel

Οι φήμες που κυκλοφορούσαν για μεγάλο διάστημα επιβεβαιώνονται καθώς η Mazda ανακοίνωσε επίσημα πως ο περιστροφικός κινητήρας Wankel θα επιστρέψει και πάλι στη γκάμα της ως range extender για το ηλεκτρικό MX-30.

Mazda_Wankel__3_
Οι φήμες για την επιστροφή του κινητήρα Wankel ξεκίνησαν από τότε που το πλήρως ηλεκτρικό MX-30 έκανε το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο 2019. Η Mazda επιβεβαιώνει πως τελικά ο κινητήρας θα αποτελεί μέρος μιας plug-in υβριδικής έκδοσης του MX-30 όπου θα έχει ρόλο range extender.
Το MX-30 είναι προς το παρόν διαθέσιμο ως πλήρως ηλεκτρικό όχημα στην Ευρώπη, ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιαπωνία και την Αυστραλία. Μια plug-in υβριδική έκδοση με περιστροφικό κινητήρα Range Extender θα κάνει το όχημα πολύ πιο εύχρηστο, καθώς επί του παρόντος έχει αυτονομία μόνο 200 χιλιόμετρα.

Κλείσιμο
Τα Range Extender (επέκταση αυτονομίας) διαφέρουν από τα κανονικά plug-in υβριδικά. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης δεν στέλνει ποτέ ισχύ σε κανέναν από τους τροχούς. Αντίθετα, ο κινητήρας επαναφορτίζει μόνο τις μπαταρίες που τροφοδοτούν τους ηλεκτροκινητήρες. Η Mazda λέει ότι ο περιστροφικός Wankel κινητήρας είναι απόλυτα κατάλληλος για αυτή τη χρήση λόγω του μικρού του μεγέθους. Η χρήση του ως range extender υπήρχε ως ιδέα για αρκετά χρόνια καθώς μια πρωτότυπη έκδοση του με χωρητικότητα 0,33 λίτρων τροφοδοτούσε ένα πρωτότυπο Mazda2 με ηλεκτρικούς κινητήρες και ονομάστηκε Rotary Range Extender.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης