Μεταγραφή κορυφής για την McLaren

Μεταγραφή κορυφής για την McLaren

Νέος CEO της McLaren από τον προσεχή Ιούλιο θα είναι ο πρώην Τεχνικό Διευθυντής της Ferrari, Michael Leiters.

leiters_McLaren__3_
Στο τιμόνι της McLaren θα βρίσκεται από την 1η Ιουλίου ο Michael Leiters αντικαθιστώντας τον επι χρόνια διευθύνοντα σύμβουλο, Mike Flewitt, ο οποίος παραιτήθηκε τον Οκτώβριο 2021.
Εδώ και καιρό, η McLaren βρισκόταν σε αναζήτηση νέου CEO και τελικά στο δυναμικό της φίρμας εντάχθηκε ο Leiters, που αποχώρησε από τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή στη Ferrari στα τέλη του προηγούμενου έτους. Η ιταλική φίρμα με τη σειρά της απέκτησε νέο CEO το 2021 και ετοιμάζεται να λανσάρει το πρώτο SUV της, καθώς και να… εξηλεκτρίσει ολόκληρη την γκάμα της.
Εντυπωσιακό είναι το βιογραφικό του Leiters, καθώς -μεταξύ άλλων- πέρασε έναν χρόνο στην Porsche και κατείχε σημαντικές θέσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ο 50χρονος, γερμανικής καταγωγής, είναι κάτοχος διαδακτορικού μηχανολογίας. Με τον ρόλο που ανέλαβε, ο Leiters είναι υπεύθυνος για ένα πρότζεκτ, στο οποίο θα ηγηθεί μια ομάδα 3.000 ατόμων.
Κλείσιμο

Αυτή τη στιγμή, η McLaren προετοιμάζεται για το μεγάλο λανσάρισμα της νέας Artura, η οποία διαθέτει το πρώτο plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης παραγωγής (οι P1 και Speedtail ανήκαν στα Ultimate Series και χρησιμοποιούσαν ένα εντελώς διαφορετικό σύστημα), που αποτελείται από τον νέο twin-turbo V6 3.0 με μεγάλη περιεχόμενη γωνία κυλίνδρων, μπαταρία ιόντων-λιθίου 7,4 kWh και έναν συμπαγή ηλεκτρικό κινητήρα αξονικής ροής 95 PS ενσωματωμένο στο κιβώτιο ταχυτήτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης