Νέος υπεύθυνος σχεδιασμού στην MG

Νέος υπεύθυνος σχεδιασμού στην MG

Η SAIC προσθέτει στο δυναμικό της ένα νέο όνομα, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την  MG.

240429145431_SAIC-chief-designer

Ο πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της Volkswagen, Jozef Kaban, εντάχθηκε στoν κινεζικό κολοσσό της SAIC, όπου θα είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό των μελλοντικών μοντέλων της MG Motors.

Σε ανακοίνωσή της, η SAIC ανέφερε ότι ο Jozef Kaban θα αυξήσει σημαντικά τη σχεδιαστική τεχνογνωσία και θα αυξήσει το επίπεδο διεθνοποίησης για να επιταχύνει την είσοδο της SAIC Motors στην παγκόσμια αγορά.

Ο Kaban θα έχει συγκεκριμένη ευθύνη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας σχεδιαστικής γλώσσας της MG, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η MG Motor UK.

Ο 51χρονος Σλοβάκος, είναι απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας Τέχνης στο Λονδίνο. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1999 στο VW Group, όπου εργάστηκε για την Audi, την Bugatti και τη Skoda σε σημαντικά projects όπως την Bugatti Veyron και το Audi A5.

Για σύντομο χρονικό διάστημα εργάστηκε επίσης για το BMW Group, όπου ήταν επικεφαλής σχεδιασμού της Rolls-Royce. Ο Kaban ανέλαβε τη σχεδίαση της μάρκας VW το 2020, αλλά αντικαταστάθηκε από αρχισχεδιαστή της Bentley, Andreas Mindt.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης