Το Mazda MX-5 θα παραμείνει οδηγοκεντρικό

Το Mazda MX-5 θα παραμείνει οδηγοκεντρικό

Παρόλο που η Mazda έχει  στρέψει την προσοχή της στην ηλεκτροκίνηση το MX-5 φαίνεται πως θα διατηρήσει τον απολαυστικό και οδηγοκεντρικό χαρακτήρα του διαφοροποιώντας την πορεία του από αυτή της υπόλοιπης γκάμας της ιαπωνικής εταιρίας.

Mazda_MX_5
Το αγαπημένο ιαπωνικό roadster βρίσκεται τέταρτη γενιά του και έχει γράψει την δική του ιστορία ως ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο για τον οδηγό που ποτέ δεν είχε ως βασική προτεραιότητα τη λογική αλλά το συναίσθημα.
Φαίνεται λοιπόν πως η Mazda έχει αποφασίσει να διατηρήσει αυτή τη λογική και για την επόμενη γενιά του μοντέλου. Παρά την στροφή της Mazda στην ηλεκτροκίνηση το MX-5 θα τραβήξει το δικό του δρόμο παραμένοντας πισωκίνητο και με κινητήρα εσωτερικής καύσης κάτω από το καπό. Για την κίνηση του επόμενου MX-5 θα φροντίζει ένας θερμικός κινητήρας της οικογένειας Skyactiv-X με κάποιο mild hybrid σύστημα.
Υπενθυμιζεται πως η Mazda έχει δηλώσει πως θα λανσάρει τα επόμενα χρόνια τρία νέα SUV -που θα βασίζονται στην πλατφόρμα που εξελίχθηκε για προσθιοκίνητα μοντέλα- και άλλα τρία που θα βασίζονται στην πλατφόρμα για πισωκίνητα.
Κλείσιμο

Ωστόσο, το νέο MX-5 δεν θα είναι ένα από αυτά, καθώς αποτελεί ένα ξεχωριστό σχέδιο για την εταιρεία. Όπως αποτελεί σύμβολο ελευθερίας και οδηγικής απόλαυσης, έτσι θα συμβαίνει και με την επόμενη γενιά που αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο 2024.
Ένα δείγμα του ότι το νέο MX-5 θα είναι φτιαγμένο με γνώμονα την οδηγική απόλαυση, είναι η μικρή επιρροή που θα έχει στην εξέλιξη του το ευρωπαϊκό τμήμα της Mazda. Τη μεγαλύτερη ευθύνη θα την έχει το εγχώριο τμήμα R&D (στην Ιαπωνία) που φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα roadster που θα αγαπηθεί αρκετά -όπως συμβαίνει σε όλες τις γενιές- και δεν θα μπει στα στερεότυπα άλλων μοντέλων.
Εν αναμονή λοιπόν της 5ης γενιάς, θυμίζουμε πως το 2019, το αγαπητό πισωκίνητο μοντέλο συμπλήρωσε 30 χρόνια παρουσίας στην παγκόσμια αγορά. Με το κύμα λατρείας να αποτυπώνεται σε περισσότερες από 1.000.000 πωλήσεις, που το καθιστούν το πιο επιτυχημένο διθέσιο sports car στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης