Τι νέο ετοιμάζει η Peugeot;

Τι νέο ετοιμάζει η Peugeot;

Πολλές θα είναι οι ζυμώσεις και οι εκπλήξεις που θα δούμε στη γκάμα της Peugeot μέχρι το 2025, ενώ αρκετά σύντομα αναμένεται ένα νέο δυναμικό μοντέλο.

Peugeot_small_SUV
Οι φήμες για την επέκταση της γκάμας των μοντέλων με το «διπλό μηδενικό» στην κωδική ονομασία τους, θα μας φέρουν άραγε μπροστά σε μια ακόμα αποκάλυψη;
Με την αγορά να έχει εστιάσει στα SUV και τα crossover κάθε μεγέθους, φαντάζει απόλυτα φυσικό από την Peugeot να ετοιμάζει ένα ακόμα μοντέλο αυτής της κατηγορίας. Αυτή τη φορά όμως, για να μπει στη βάση της γκάμας , κάτι που φαντάζει απόλυτα φυσικό για την Peugeot που μας είχε δείξει τις προθέσεις της εδώ και 12 χρόνια με το πρωτότυπο HR1.
Μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας του 108, θα μπορούσαμε να φανταστούμε ένα 1008 να είναι το «βασικό» μοντέλο στη γκάμα της Peugeot, κάτω από τα 2008, 3008 και 5008. Πριν από λίγα χρόνια η Peugeot δοκίμαζε μια crossover εκδοχή του προηγούμενου 208, με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, μεγάλους τροχούς περιμετρικές προστατευτικές ποδιές.

Οι τελευταίες φήμες για το 1008 που κυκλοφορούν στη Γαλλία, αναφέρουν πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα CMP, αυτή που βλέπουμε στα Peugeot 208 και Opel Corsa. Σε ότι έχει να κάνει με τα μηχανικά σύνολα, η επιλογή του τρικύλινδρου 1,2 PureTech, μοιάζει απόλυτα συμβατή με τις ανάγκες του μοντέλου.
Επιπλέον, για την Ευρώπη η Peugeot θα μπορούσε να αποκαλύψει μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του 1008, προσπαθώντας να κάνει αισθητή την παρουσία της και στην κατηγορία των προσιτών ηλεκτρικών. Το 1008 θα μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά σε πολλές προτάσεις της αγοράς, έχοντας τις διαστάσεις του να το τοποθετούν ανάμεσα στα Toyota Aygo X και Yaris Cross. Αναφορικά με την αισθητική του, μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε αν και μάλλον θα είναι δύσκολο και γι’ αυτό το μοντέλο να ξεφύγει από το family look των υπόλοιπων crossover της γκάμας.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης