BMW Concept XM: Το μέλλον των γρήγορων και πολυτελών BMW

BMW Concept XM: Το μέλλον των γρήγορων και πολυτελών BMW

Με το επιβλητικό πρωτότυπο SUV Concept XM η BMW προλογίζει τον τεχνολογικό δρόμο που θα ακολουθήσουν τα μοντέλα Μ αλλά και την ευρύτερη φιλοσοφία των πολυτελών μοντέλων της εταιρίας.

BMW_CONCEPT_XM__3_
Η επίσημη παρουσίαση της πρωτότυπης BMW Concept XM αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό για την BMW καθώς ουσιαστικά αποτελεί ένα σαφές δείγμα γραφής όσων θα δούμε στο άμεσο μέλλον. Η Concept XM (η ονομασία έχει δοθεί μετά από σχετική συμφωνία που έχει γίνει με την Citroen) προλογίζει το νέο μοντέλο που θα κάνει επίσημα την εμφάνισή του μέσα στην επόμενη χρονιά.
Ένα από τα βασικά στοιχεία που δίνει η Concept XM αφορά την σχεδιαστική φιλοσοφία που θα ακολουθήσει η BMW. Στη σιλουέτα του μεγάλου SUV κυριαρχούν οι έντονες ακμές, που κάνουν την XM να διαφοροποιείται έντονα από κάθε άλλη BMW που έχει παρουσιαστεί έως τώρα. Βασικά χαρακτηριστικά είναι επίσης το μεγάλο μέγεθος της μάσκας η οποία συνδυάζεται με ιδιαίτερα μικρούς προβολείς, ενώ στο πίσω μέρος φαίνεται πως τα σήματα της εταιρίας έχουν μεταφερθεί στις πάνω γωνίες του παρμπρίζ.

Οι διαστάσεις της ΧΜ είναι πολύ κοντά σε αυτές της Χ7, με την οποία μοιράζεται το πλαίσιο. Έτσι το μήκος της με 5,11 μέτρα είναι μόλις 7,0 εκατοστά πιο μικρό σε σχέση με την τελευταία, ενώ το μεταξόνιο με 3.100 χιλιοστά είναι το ίδιο. Στο εσωτερικό, που χαρακτηρίζεται ως M Lounge, κυριαρχεί η οπτικά ενιαία και καμπύλη οθόνη με κλίση προς τον οδηγό ώστε να δημιουργείται ένα οδηγοκεντρικό ύφος. Από εκεί και πέρα άφθονα είναι τα παραδοσιακά στοιχεία πολυτέλειας όπως οι καφέ, δερμάτινες επενδύσεις κορυφαίας ποιότητας αλλά και οι λεπτομέρειες από μπρούντζο και ανθρακόνημα, ενώ η οροφή στο πρωτότυπο είναι φωτιζόμενη
Κλείσιμο

Η XM συνδέεται όμως και με το μέλλον των μοντέλων Μ καθώς θα είναι η πρώτη εξηλεκτρισμένη BMW M. Θα κινείται από ένα plug-in υβριδικό σύστημα το οποίο, σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής η γερμανική εταιρεία αποτελείται από έναν V8 θερμικό κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα με συνολική απόδοση 750 ίππων και 1.000 Nm ροπής ενώ θα υπάρχει δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης για μέχρι και 80 χιλιόμετρα.
Αξίζει να σημειώσουμε πως η ΧΜ παραγωγής θα είναι το δεύτερο αποκλειστικό μοντέλο Μ που παρουσιάζει η BMW στο μισό αιώνα ύπαρξης του Μ Division. Το πρώτο ήταν η θρυλική M1, το μοναδικό supercar των Βαυαρών, κάποια από τα σχεδιαστικά γνωρίσματα της οποίας έχουν υιοθετηθεί, σύμφωνα με τους Γερμανούς και στο μεγάλο SUV. Η ΧΜ παραγωγής θα αρχίσει να κατασκευάζεται προς τα τέλη του 2022 στο εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg των ΗΠΑ και οι πωλήσεις αναμένονται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2023, με εκτιμώμενη τιμή εκκίνησής γύρω στις 150.000 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης