Ανανέωση στα σημεία για το Mazda MX-5

Ανανέωση στα σημεία για το Mazda MX-5

Έχοντας ήδη συμπληρώσει έξι χρόνια παρουσίας στην αγορά, το Mazda MX-5 αναμένεται να μπει σε διαδικασία ανανέωσης.

211125111755_Mazda-MX-5-2022-1

Ίσως για το αγαπημένο σε χιλιάδες λάτρεις της αυτοκίνησης διθέσιο μοντέλο, που έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην παγκόσμια αυτοκίνηση, η αναβαθμισμένη γενιά του να αποτελεί και την τελευταία με θερμικά σύνολα. 

Για την Mazda αρχίζει μία νέα εποχή, η οποία προς το παρόν οδεύει σε αχαρτογράφητα νερά. Πιο αναλυτικά, αυτό που εννοούμε είναι το πώς θα καταφέρει ο Ιάπωνας κατασκευαστής να κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού του μοντέλου αμείωτο, ενώ αυτό την ίδια στιγμή θα περνάει στην εποχή του εξηλεκτρισμού. Προς το παρόν, όπως όλα δείχνουν, δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς για το μέλλον που δεν είναι και τόσο κοντινό όσο θα νόμιζε.


Πληροφορίες που προκύπτουν από την Ιαπωνία και συγκεκριμένα από το επίσημο site της Mazda, τροφοδοτούν εικασίες ότι παρά το γεγονός πως ένα νέο μοντέλο είναι στη διαδικασία της εξέλιξης αλλά η τρέχουσα γενιά θα παραμείνει στην παραγωγή. Μάλιστα, μέσα στο επόμενο έτος, θα πρέπει να περιμένουμε την ανανέωση του μοντέλου που πολλοί φίλοι του αυτοκινήτου θεωρούν «ιερό δισκοποτηρο».

Θεωρείται σχεδόν βέβαια η κατάληξη του μοντέλου ως ηλεκτρικό αλλά η ανανεωμένη εκδοχή του που θα δούμε μέσα στους επόμενους μήνες, δεν θα είναι τέτοια περίπτωση. Το πιθανότερο σενάριο είναι πως θα έχουμε να κάνουμε με την τελευταία έκδοση του μοντέλου που θα έχει και κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αυτό σημαίνει πως το ανανεωμένο MX-5 από το 2022 μπαίνει στη νέα υβριδική του εποχή.

Έτσι θα είναι εναρμονισμένο με τα σχέδια της Mazda να εξηλεκτρίσει ολόκληρη τη γκάμα της μέχρι το 2030. Ακόμα δεν έχουμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες για τον κινητήρα που θα χρησιμοποιεί η νέα αυτή έκδοση και το μόνο που ξέρουμε είναι πως στη Mazda εξετάζουν επίσης μια επιλογή με χρήση συνθετικού καυσίμου (e-fuel).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης