Η Peugeot αυξάνει την αυτονομία των e-208 και e-2008

Η Peugeot αυξάνει την αυτονομία των e-208 και e-2008

Μεγαλύτερη αυτονομία για τα ηλεκτρικά της μοντέλα θα εξασφαλίσει η Peugeot με μια σειρά τεχνολογικών αναβαθμίσεων που θα υιοθετηθούν άμεσα.

Peugeot_e2008-e208
Σε τεχνολογίες αναβαθμίσεις υποβάλλονται οι ηλεκτρικές εκδοχές των Peugeot 208 και 2008, με στόχο την αύξηση της αυτονομίας τους, κατά 25 χλμ. (8%).
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η αύξηση της χιλιομετρικής απόστασης που μπορούν να διανύσουν τα e-208 και e-2008 επιτυγχάνεται από την τοποθέτηση νέων ελαστικών κατηγορίας A+, τα οποία έχουν ακόμα μικρότερη αντίσταση κύλισης. Αυτά αφορούν τις ζάντες 16” του e-208 και τις 17άρες του e-2008. Επιπλέον, αλλαγή έχει γίνει στην τελική σχέση μετάδοσης με στόχο την βελτίωση της κατανάλωσης ενέργειας σε αστικό περιβάλλον αλλά και στον αυτοκινητόδρομο. Τέλος αναβαθμισμένη είναι η νέα αντλία θερμότητας η οποία σε συνδυασμό με έναν αισθητήρα υγρασίας στο παρμπρίζ βοηθά στη βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης του κλιματισμού και της θέρμανσης.

Πλέον, λοιπόν, η αυτονομία του e-208 αυξάνεται στα 362 χλμ. (+22 χλμ.) και του e-2008 στα 345 χλμ. (+25 χλμ.). Διευκρινίζεται ότι αμφότερες είναι μετρημένες σε WLTP. Όπως ανακοινώνει η Peugeot, τα οφέλη είναι ακόμα μεγαλύτερα σε πραγματικές συνθήκες και ειδικά κατά την κίνηση στην πόλη σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες όπου η αυτονομία μπορεί να αυξηθεί έως και κατά 40 χλμ.
Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι και τα δύο μοντέλα βασίζονται στην πλατφόρμα eCMP με την μπαταρία να έχει ενεργειακή χωρητικότητα 50 kWh και την απόδοση του ηλεκτροκίνητα να ανέρχεται σε 136 PS/260 Nm ροπής.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης