Η Stellantis αναβιώνει τα ιστορικά της ονόματα

Η Stellantis αναβιώνει τα ιστορικά της ονόματα

Ο όμιλος Stellantis είναι αποφασισμένος να αξιοποιήσει τη δυναμική που έχουν ιστορικά μοντέλα των εταιριών της προκειμένου να ενισχύσει το ηλεκτρικό της μέτωπο και ήδη έχει ξεκινήσει την εξέλιξη της ηλεκτρικής αναβίωσης των Opel Manta και Lancia Delta.

Stellantis_historic_models
Ο όμιλος Stellantis έχει ένα φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης της ηλεκτρικής κινητικότητας στο πλαίσιο του οποίο προβλέπεται και η εξίσωση του κόστους μεταξύ θερμικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2026 με ταυτόχρονη ανάπτυξη της ηλεκτρικής γκάμας σε όλες τις εταιρίες του ομίλου.
Βασικός στόχος είναι αυτή η γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων να περιλαμβάνει όλες τις εκφράσεις της αυτοκίνησης, κάτι που σημαίνει πως προβλέπονται και μοντέλα τα οποία θα απευθύνονται και στο συναίσθημα. Γι’αυτό το σκοπό η Stellantis είναι έτοιμη να στρατολογήσει τη δυναμική ιστορικών ονομάτων των εταιριών της όπως το Opel Manta και φυσικά η Lancia Delta.
Στην περίπτωση του πρώτου δεν μιλάμε για μια αναβίωση καθώς το νέο ηλεκτρικό Manta δεν θα είναι ένα κουπέ αλλά θα επανασυστηθεί ως ένα κομψό crossover, με σπορτίφ αύρα.
Χωρίς να είναι γνωστές οι τεχνικές λεπτομέρειες, το μοντέλο θα βασίζεται σε μία από τις τέσσερις ολοκαίνουριες πλατφόρμες της Stellantis, με επικρατέστερη τη STLA Medium, η οποία προορίζεται για τα αυτοκίνητα που ανήκουν στις κατηγορίες “C” (μικρομεσαία) και “D” (μεσαία).
Κλείσιμο

Η εν λόγω αρχιτεκτονική επιτρέπει την ενσωμάτωση μπαταριών μέγιστης ενεργειακής χωρητικότητας 104 kWh, με την ηλεκτρική αυτονομία να φτάνει τα 700 χλμ.
Παράλληλα, η αρχιτεκτονική είναι συμβατή με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες, που στην τελευταία περίπτωση θα χαρίζουν χαρακτηριστικά τετρακίνησης.
Δημοσιεύματα, μάλιστα, αναφέρουν ότι το Manta ενδέχεται να χριστεί ως halo car από την Opel. Ένα όχημα-πρότυπο, δηλαδή, που συγκεντρώνει και αντανακλά όλη τη τεχνογνωσία της μάρκας και καταδεικνύει το κατασκευαστικό της ταλέντο.

Ακόμα, όπως έχει γνωστοποιηθεί, η Stellantis σχεδιάζει να αναστηλώσει τη Lancia, που αυτή τη στιγμή είναι βυθισμένη στην ανυποληψία πουλώντας μόνο την Ypsilon στην ιταλική αγορά. Ο νέος επικεφαλής της εταιρείας, Luca Napolitano, επιβεβαίωσε ότι η νέα Ypsilon θα λανσαριστεί το 2024, για να ακολουθήσει η μεγάλη επιστροφή: Η αναβίωση της εμβληματικής Delta. Το μοντέλο ενδέχεται να μοιράζεται πολλά κοινά με το Opel Manta. Όχι μόνο θα ντεμπουτάρει εντός του 2026, αλλά φέρεται πως θα υιοθετεί και αυτό την πλατφόρμα STLA Medium της Stellantis.
Υπενθυμίζεται ότι η Stellantis εργάζεται πάνω σε τέσσερις πλατφόρμες – STLA Small, STLA Medium, STLA Large και STLA Frame – οι οποίες θα χρησιμοποιούνται και από τις 14 εταιρείες του ομίλου, με προεξέχουσες τις Alfa Romeo, Citroen, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati και Peugeot.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης