Το ηλεκτρικό Ford F-150 θα ονομάζεται Lightning

Το ηλεκτρικό Ford F-150 θα ονομάζεται Lightning

Το ηλεκτρικό F-150 θα ονομάζεται επίσημα Lightning, σύμφωνα με τη Ford. To νέο EV θα αποκαλυφθεί στις 19 Μαΐου.
Το F-150 Lightning θα δανειστεί την ονομασία του από τους προγόνους του με τον κωδικό SVT.

ford-f-150
Τα μοντέλα Lightning της δεκαετίας του ‘90 υιοθετούσαν κάτω από το καπό έναν ισχυρό V8 κινητήρα 5,8 λίτρων, ενώ ο διάδοχός τους έπαιρνε ζωή από έναν υπερτροφοδοτούμενο 5,4 λίτρων το διάστημα 1999-2004. Εν τω μεταξύ, το νέο pick up θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό.

Απ’ ότι φαίνεται μάλιστα θα βασίζεται σε έναν παραδοσιακό σχεδιασμό όπως αποκάλυψε ένα σύντομο teaser της Ford που κυκλοφόρησε ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του ονόματος του μοντέλου.

Το νέο Lightning, το οποίο αναμένουμε το 2022, φαίνεται να είναι ψηλότερο, με μια αμιγώς pick up μορφή σε αντίθεση με ότι ισχύει στο σημερινό μοντέλο.

Το video teaser επιδιώκει επίσης να συνδέσει το F-150 EV με τους προκατόχους τoυ, με το πρωτότυπο pickup Model T, το F-1 και τις δύο γενιές του SVT Lightning. Η Ford θα βασιστεί στην ιστορία της προκειμένου να μεταφέρει τη σειρά F στο μέλλον μέσω της ηλεκτροκίνησης και να την μετατρέψει σε Lightning.

Η Ford θα βασιστεί στην ιστορία της προκειμένου να μεταφέρει τη σειρά F στο μέλλον μέσω της ηλεκτροκίνησης και να την μετατρέψει σε Lightning.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ford χρησιμοποίησε ένα ιστορικό όνομα για ένα ηλεκτρικό προϊόν. Η Mustang Mach-E, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αντλώντας το όνομά της από τα θρυλικά σπορ αυτοκίνητα της φίρμας.


Το αν το F-150 Lightning ακούσει την ίδια κριτική με τη νέα ηλεκτρική Mustang μένει να το δούμε στην πράξη, εάν όμως το pick up είναι τόσο ισχυρό και ροπάτο όσο η νέα Mach-E, τότε αμφιβάλλουμε αν θα ακούσουμε τελικά διαμαρτυρίες…


Το ντεμπούτο του F-150 Lightning θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στο Dearborn του Michigan
, ενώ, μικρότερες εκδηλώσεις θα γίνουν στη Times Square της Νέας Υόρκης και στη λεωφόρο Las Vegas. Η εταιρεία θα μεταδώσει επίσης ζωντανά την εκδήλωση σε περισσότερους από 30 ιστότοπους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης