Μια BMW X6 γλιστρά ανεξέλεγκτα στον πάγο

Μια BMW X6 γλιστρά ανεξέλεγκτα στον πάγο

Η οδήγηση σε δρόμους με χιόνι και πάγο δεν είναι εύκολη υπόθεση, εδώ διαπιστώσαμε πόσο γρήγορα μπορούν τα πράγματα να πάρουν άσχημη τροπή. Θύμα μια BMW X6

BMW-X6_snow
Συνέβη στην παγωμένη Ρωσία αυτό το μήνα όπου μια μαύρη BMW X6  κατρακύλησε ακυβέρνητη στον πάγο ανεξέλεγκτα, κατεβαίνοντας από την κορυφή του λόφου προς την αντίθετη κατεύθυνση. Σίγουρα δεν θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του οδηγού-ιδιοκτήτη της.

Είναι σαφές πως ο συγκεκριμένος οδηγός του X6 έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο του μεγάλου πολυτελούς SUV. Ενώ προσπαθούσε να κινηθεί με ασφάλεια στην κορυφή του λόφου, ξαφνικά το πίσω άκρο έχασε την πρόσφυση με αποτέλεσμα το SUV να αρχίσει να γλιστρά προς τα πλάγια σε μια μεγάλη κατηφόρα.

Θέλοντας να αποφύγει τη σύγκρουση με την εκτός ελέγχου BMW, ο βιντεολήπτης έβαλε γρήγορα το όχημά του σε αντίστροφη θέση με εκείνη της BMW και με αυτό τον τρόπο όχι μόνο κατάφερε να αποφύγει την επαφή αλλά παράλληλα να αποθανατίσει τις στιγμές. Δεν είναι σαφές ποιο όχημα οδηγούσε ο ίδιος, ωστόσο, η γρήγορη σκέψη του αποδεικνύει περίτρανα πως είναι συνηθισμένος να οδηγεί σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες.

Εάν οδηγείτε σε παγωμένους δρόμους ή δρόμους καλυμμένους με χιόνι, είναι σημαντικό να αφιερώσετε το χρόνο σας προκειμένου να πάτε αργά, ακόμη κι αν το όχημα διαθέτει τετρακίνηση και αλυσίδες χιονιού στα ελαστικά. Είναι αρκετά επικίνδυνο να οδηγείτε σε σημεία που καλύπτονται από χιόνι μη γνωρίζοντας που ακριβώς πατάτε και τι θα ακολουθήσει.

Ωστόσο, μπορεί να μην έχουμε το κατάλληλο υλικό για να δούμε ακριβώς τι συνέβη, πάντως από τις περιγραφές και μόνο κατανοούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης...




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης