Η ευφάνταστη BMW iX σε έκδοση pick-up

Η ευφάνταστη BMW iX σε έκδοση pick-up

Λίγες ημέρες μετά την επίσημη πρεμιέρα της η ηλεκτρική BMW iX απέκτησε ήδη μια υποθετική ψηφιακή εκδοχή pick-up η οποία πιθανότατα θα ενθουσιάσει αρκετούς στην άλλη όχθη του Ατλαντικού

bmw-ix-electric-pickup-truck
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο σχεδιαστής Kleber Silva παρουσιάζει pick-up εκδοχή των μεγάλων SUV της BMW αλλά και πολλών ακόμα κατασκευαστών, προφανώς γνωρίζοντας το ενδιαφέρον που έχει η συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.
Ήταν λοιπόν σχεδόν αναμενόμενο να δούμε μια αντίστοιχη δημιουργία του η οποία θα βασίζεται στην ολοκαίνουργια ηλεκτρική BMW iX η οποία παρουσιάστηκε επίσημα μόλις πριν λίγες ημέρες ανοίγοντας ουσιαστικά το κεφάλαιο της νέας γενιάς ηλεκτρικών μοντέλων της BMW. Μεταξύ των εντυπωσιακών προδιαγραφών του νέου ηλεκτρικού μοντέλου είναι η απόδοση που ξεπερνά τους 500 ίππους και φυσικά η τετρακίνηση με επιπλέον σύστημα ενεργού torque vectoring που προσφέρεται από τους δύο ηλεκτροκινητήρες.

Κλείσιμο
Πρόκειται για ένα μεγάλο σε διαστάσεις SUV αν και προς το παρόν οι προδιαγραφές κάνουν αναφορά μόνο για πενταθέσια διάταξη. Βέβαια στην πρόταση του Silva ο χώρος που έχει χρησιμοποιηθεί για την καρότσα εκτός από το χώρο αποσκευών έχει κλέψει και λίγο από τον αέρα για επιβάτες. Πάντως αν και είναι δεδομένο πως η BMW δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, αργά ή γρήγορα η ηλεκτροκίνηση θα περάσει και στην κατηγορία των pick-up τα οποία έχουν ένα πολύ σημαντικό εμπορικό μερίδιο όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε όλη την Αμερική όπως και σε αγορές της Ασίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης