Δικό της ηλεκτροκινητήρα ετοιμάζει η Volvo

Δικό της ηλεκτροκινητήρα ετοιμάζει η Volvo

Στην ανάπτυξη ενός ηλεκτροκινητήρα που θα έχει εξελιχθεί και θα κατασκευάζεται εξολοκλήρου από την ίδια προχωρά η Volvo

volvo_electric
Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί πλέον βασικό κομμάτι των μελλοντικών σχεδίων κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας με την Volvo να αποκαλύπτει επίσημα πως έχει στα πλάνα της την εξέλιξη ενός νέου ηλεκτροκινητήρα ο οποίος θα κατασκευάζεται εξολοκλήρου από την ίδια.
Η εξέλιξη του ηλεκτροκινητήρα αποτελεί μέρος μιας σημαντικής επένδυσης η οποία έχει σαν στόχο την ανάπτυξη της κατάλληλης τεχνολογίας για την επόμενη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων της Volvo. H σουηδική εταιρία που σήμερα ελέγχεται από την κινεζική Geely εγκαινίασε ένα νέο εργαστήριο ειδικά για την εξέλιξη ηλεκτροκινητήρων στην Σαγκάη, διευρύνοντας το διεθνές δίκτυο έρευνας και εξέλιξης του ομίλου Geely.

Η έναρξη των εργασιών στο νέο εργαστήριο έγινε τον προηγούμενο μήνα και σε πρώτη φάση η έρευνα θα επικεντρωθεί στην εξέλιξη ενός ηλεκτροκινητήρα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε αμιγώς ηλεκτρικά όσο και σε υβριδικά μοντέλα που θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα SPA 2 της Volvo. Η εξέλιξη θα γίνει σε συνεργασία με το αντίστοιχο εργαστήριο στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας ενώ αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για την εξέλιξη μπαταριών από τα εργαστήρια σε Κίνα και Σουηδία.
Η λογική πίσω από την ανάπτυξη κινητήρων που θα κατασκευάζονται in-house από την ίδια την εταιρία συνδέεται άμεσα και με την δυνατότητα που θα δώσει κάτι τέτοιο στους τεχνικούς να βελτιστοποιήσουν την αποδοτικότητα των ηλεκτροκινητήρων αλλά και όλων των επιμέρους στοιχείων των ηλεκτρικών μονάδων των μελλοντικών Volvo. Η νέα επένδυση αναμένεται πως θα φέρει τη Volvo πιο κοντά στο στόχο της ανάπτυξης των πωλήσεων ηλεκτρικών μοντέλων στο 50% των συνολικών της πωλήσεων έως το 2025.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης