Κουσκούς: Τι είναι και πώς μαγειρεύεται

Κουσκούς: Τι είναι και πώς μαγειρεύεται

Βάζουμε στο μαγειρικό μικροσκόπιο του Cantina ένα από τα πιο αγαπημένα ζυμαρικά ανά τον κόσμο, το κουσκούς και μαθαίνουμε πώς μαγειρεύεται.

20190115162518_ANOIGMA-COUS-COUS-575x382
Βάζουμε στο μαγειρικό μικροσκόπιο του Cantina ένα από τα πιο αγαπημένα ζυμαρικά ανά τον κόσμο, το κουσκούς. Μαθαίνουμε τι είναι και πώς μαγειρεύεται και προτείνουμε μερικούς νόστιμους τρόπους να το απολαύσετε.

Τι είναι
Χοντροκομμένο σιτάρι το οποίο προβράζεται σε ατμό και στη συνέχεια αποξηραίνεται. Η ενυδάτωσή του πριν τη χρήση γίνεται εύκολα σε ζεστό νερό.

Πώς μαγειρεύεται
Όπως τα ζυμαρικά. Αξίζει να αναφερθεί ότι στη μαροκινή κουζίνα η λέξη κουσκούς είναι συνώνυμη με τη λέξη φαγητό. Το κουσκούς χρησιμοποιείται και από πολλές άλλες μεσογειακές χώρες και το μαγείρεμά του είναι πολύ απλό, αρκεί να είστε προσεκτικοί στην αναλογία του νερού ώστε να μη λασπώσει. 

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης