Κλασικά και αγαπημένα γλυκά για να υποδεχτούμε την άνοιξη

Κλασικά και αγαπημένα γλυκά για να υποδεχτούμε την άνοιξη

Με πολίτικα γλυκά και επιδόρπια με πλούσιες κρέμες γεμάτες αρώματα υποδεχόμαστε την άνοιξη.

melitinia_net
Μελιτίνια
1 ώρα + 30΄ | Εύκολο | 2-3 τμχ.

Διαδικασία
Ζύμη: Στο µίξερ βάζουµε όλα τα υλικά εκτός από το νερό και τα χτυπάµε, προσθέτοντας σιγά σιγά το νερό. Θέλουµε η ζύµη να είναι µαλακή και ελαστική. Ίσως να µη χρειαστεί όλο το νερό ή να προσθέσουµε λίγο επιπλέον. Πλάθουµε σε µια µεγάλη µπάλα, την τυλίγουµε µε µεµβράνη και την αφήνουµε να ξεκουραστεί.

Γέμιση: Περνάµε τη µυζήθρα από τον µύλο λαχανικών να λιώσει καλά. Ρίχνουµε τη ζάχαρη και ανακατεύουµε µε το χέρι ώστε να λιώσει καλά η ζάχαρη µέσα στο τυρί και να γίνει µια αφράτη και αραιή κρέµα τυριού. Προσθέτουµε τη µαστίχα, τις βανίλιες και συνεχίζουµε το ανακάτεµα. Ρίχνουµε τα αυγά ένα-ένα και κατόπιν τους κρόκους, ανακατεύοντας διαρκώς µέχρι να έχουµε µια βελούδινη και αρκετά αραιή κρέµα. Ρίχνουµε το αλεύρι για να σταθεροποιηθεί η γέµιση και ανακατεύουµε καλά. Η γέµιση πρέπει να στέκεται στο κουτάλι. Την αφήνουµε για λίγο να σταθεί.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης