Αρνάκι: όλα τα μυστικά για το μαγείρεμα του πιο εορταστικού ελληνικού κρέατος (+συνταγές)

Αρνάκι: όλα τα μυστικά για το μαγείρεμα του πιο εορταστικού ελληνικού κρέατος (+συνταγές)

Το αρνί είναι το εθνικό μας κρεατικό, συνυφασμένο με την κουλτούρα μας, τις γιορτές μας και τις παραδόσεις μας.

arnaki_net
Εκλεκτό κρέας, που μεγαλώνει κυρίως με φυσική τροφή ως αποτέλεσμα της υπαίθριας ποιμενικής κτηνοτροφίας που χαρακτηρίζει την ελληνική επαρχία. Με τον όρο αρνάκι γάλακτος αναφερόμαστε κυρίως σε νεαρά πρόβατα μέχρι 5 εβδομάδων που μπορεί να φτάσουν τα 6-8 κιλά. Από κει και πέρα μέχρι ηλικίας 5 μηνών μαζί με το γάλα αρχίζουν και βόσκουν και φτάνουν στα 8-12 κιλά, αλλά εξακολουθούν να θεωρούνται γάλακτος. Γενικά όταν μιλάμε για αρνί ή αρνάκι αναφερόμαστε στα νεαρά πρόβατα που είναι μέχρι 9 μηνών που έχουν πολύ ηπιότερη γεύση και μυρωδιά σε σχέση με τα ενήλικα ζώα.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης