Παραδοσιακό τσουρέκι, κλασικό και με σοκολάτα

Παραδοσιακό τσουρέκι, κλασικό και με σοκολάτα

Το απόλυτο μυστικό για τέλεια τσουρέκια είναι η φρέσκια μαγιά Το Χελιδόνι, ένα μοναδικό υλικό κορυφαίας ποιότητας που απογειώνει γευστικά τις δημιουργίες μας και εξασφαλίζει την επιτυχία κάθε συνταγής. Κλασικά αλλά και με σοκολάτα, είναι απολαυστικότατα.

NET-tsourekia-lesaffres


Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, μέχρι να χλυάνει και διαλύουμε μέσα τη φρέσκια μαγιά Το Χελιδόνι.

Βήμα 2
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο. Προσθέτουμε το γάλα με τη φρέσκια μαγιά Το Χελιδόνι και με το γάντζο ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Βήμα 3
Ρίχνουμε λίγο λίγο το βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο ζυμάρι και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Βήμα 4
Κλείσιμο
Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον μέχρι να φουσκώσει καλά (να διπλασιαστεί σε όγκο).

Βήμα 5
Συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια, μοιράζουμε σε έξι ίσα μέρη και τα πλάθουμε σε μακριά, χοντρά κορδόνια. Φτιάχνουμε δύο πλεξούδες, ενώνουμε καλά στις άκρες και τις αφήνουμε να φουσκώσουν (να διπλασιαστούν σε όγκο).

Δείτε τα υλικά και όλα τα βήματα της συνταγής στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης